6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

30 yıl sonra gelen tapu mutluluğu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Kültür Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 30 yıl sonra tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Belediye binasında düzenlenen törende bir konuşma yapan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, göreve geldiklerinden bu yana birikmiş sorunları çözmeye çalıştıklarını belirtti. Peker, "Bu problemlerden olan tapu konusunun çözülmesini özellikle Bahçelievler ve Kültür Mahallesi sakinleri bizden istemişlerdi.

Ve biz de bu sorunların çözülmesi için kendilerine elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğimizi sözünü vermiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirdik. 30 yılı aşkın bir problemde, 100 dönümün üzerinde 350 kişi hissedar olmasına rağmen hiç kimsenin hissesinin nerede olduğu kanıtlayamıyorlardı. Evine, arsasına ve tarlasına ait bir kanıtı, dayanağı yoktu" dedi.


Peker, yılların sorununu çözmekten son derece mutlu olduğunu da belirterek, "Vatandaşların elindeki tapu ortak hisseli tapuydu ve o 100 dönümlük parsele veya adaya ortak olduğunu gösteriyordu. Ancak evinin yeri neresi olduğunu bilmeyen insanlar mağdurdu, hiç kimse arsasını satamıyor. Biz de yaptığımız çalışmalar neticesinde bu 350 hisseli adanın İmar Yasası'nın 18. maddesi uygulamasını yaparak bu sorunu çözmek istedik. Yoğun bir çalışma sonucu bu sorunu çözdük. Bugün de bu arkadaşlarını tapularını dağıtmak için buradayız" şeklinde konuştu.
Yaşar Temel adlı vatandaş ise 30 yılı aşkındır hasretle bekledikleri tapularına kavuştuğu için çok sevindiğini belirterek, "Bu sorunun çözümünde gösterdikleri gayretlerinden dolayı başkanımız M. Emin Peker'e çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 02:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?