6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

6 yıl sonra yeniden gülümsüyor

Bitlis'te tandıra düştüğü için yüzü yanan 11 yaşındaki Mehmet İlbaş, öğretmeni Edip Ceyhan'ın girişimleri sonucu Amerika'daki bir vakıf tarafından yaptırılan ameliyat sonrası okuluna döndü.

Bitlis'in Hizan ilçesine 37 kilometre uzaklıktaki Ağılözü köyünde çiftçilik ile geçinen 10 nüfuslu bir ailenin çocuğu olan Mehmet İlbaş, 6 yıl önce yaşadığı olay sonrası yüzünde oluşan hasar yüzünden büyük acılar çektiğini anlattı. Ameliyatlar sonrası yeniden hayata gülümsemeye ve göz kapaklarını kapatarak uyumaya başlayan Mehmet adeta yeniden hayata gelmiş gibi seviniyor. Mehmet İlbas, "Yüzüm düzeldi diye çok sevinçliyim. Artık gülebiliyorum. Akşamları gözümü kapatıp herkes gibi ben de rahatça uyabiliyorum" dedi.


Sınıf öğretmeni Edip Ceyhan, 5 yaşındayken tandıra düşen Mehmet'in ailesi tarafından köydeki yaşlı bir kadına götürüldüğünü ve uygulanan ilkel tedavi yöntemleriyle çocuğun göz kapaklarının kaşına yapıştığını ve yanık bölgelerindeki derinin ise sarılan bez parçalarıyla kalktığını söyledi. Mehmet'in daha sonra doktora götürülmediği için göz kapaklarını kapatamadığını ve yüzündeki derinin gerilmesi nedeniyle 6 yıldır gülümseyemediğini ifade eden Ceyhan, ''Mehmet'i 2006 yılının Eylül ayında Ağılözü İlköğretim Okulu'na atandığımda tanıdım. O zaman ilköğretim 2. sınıfa giden Mehmet'i tedavi ettirebilmek için mücadele etmeye karar verdim'' diye konuştu.

Ceyhan, internetten çeşitli yardım kuruluşlarına ve zengin işadamlarına elektronik posta yoluyla ulaşmaya çalıştığını ancak herhangi kişi ve kuruluştan cevap alamadığını belirtti. Mehmet'e yardım edebilmek için yine internette araştırma yaparken Amerika'daki ''Bridge To Turkiye Fund'' adlı vakfın Erzurum'daki bir okula yardım ettiğini öğrendiğini anlatan öğretmen Edip Ceyhan, söz konusu vakfın temsilcilerine internetten ulaştığını belirtti. Vakıfın sorumlularıyla yaklaşık 3 ay internet yoluyla görüştüklerini ifade eden Ceyhan, şunları söyledi:

''Yazışmalar sonucunda bana güvendiler ve önce okulumuza bilgisayar ile çeşitli elektronik malzemeler gönderdiler. Daha sonra da Mehmet'i tedavi ettirmek için harekete geçtiler. Mehmet'in fotoğraflarını kendilerine gönderdik ve bizi Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdiler. Mehmet'i daha sonra buradaki Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Tan ameliyat etti, masraflarını da 'Bridge To Turkiye Fund' adlı vakıf karşıladı. Mehmet, ameliyatın ardından yeniden hayata gülümsemeye başladı. Ona her baktığımda yüreğim sevgiyle doluyor ve mesleğimi daha çok seviyorum. Mehmet'in 6 yıl sonra attığı gülücükleri gördükçe tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum."

Öğretmen Edip Ceyhan, ayrıca, yüzündeki yanık izleri dolayısıyla daha önce arkadaşları tarafından dışlanan Mehmet'in artık çok mutlu olduğunu ve arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını sözlerine ekledi.

Mehmet'in annesi Delal İlbaş, yaptığı açıklamada, oğlunun yüzündeki yanıktan dolayı göz kapaklarını kapatamadığını, yüzdeki derinin gerilmesi nedeniyle gülümseyemediğini anlatarak, "Yapılan ameliyatla artık oğlum gülümseyebiliyor. Mehmet'in kafasının bir kısmında saç oluşturuldu. Yüzdeki ve göz kapaklarındaki çekmeleri düzeltildi. Yüzündeki ifade yeteneği tekrar geri geldi. Mehmet'in tedavisi için elinden gelen bütün gayretleri gösteren sınıf öğretmeni Edip Ceyhan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mehmet'in ablası Nurcan İlbaş ise, "Mehmet yüz şekli düzeldiği için artık sevinçten yerinde duramıyor. Kardeşim mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz" dedi. Sınıf arkadaşları da, "Mehmet'in yüzü düzeldi diye çok seviniyoruz. Eskiden geceleri hiç uyuyamıyordu hep acı çekiyordu artık rahatça gözlerini kapatıp uyabiliyor bunun için biz de çok seviniyoruz" dedi.

HA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
damla tahincioğlu IP: 212.175.112.xxx Tarih : 10.12.2007 09:06:15

öncelikle mehmetn öğretmeni olan edip ceyhana olan saygı ve tesekkurlerimi dile getirmek istiyorm. sizin gibi duyurlı bir öğretmenn olduğunu görmek bizi umutlandırıyo.memetcm sanada cok geçms olsn simdi 6 altı yıldr gülümseyemedğn kadar çok gülümse......yüzünden gülücükler hiç eksilmesn