6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

70'lik dede askere gitmek istedi

Ahlat ilçesinde 68 yaşındaki bir kişi, tekrar askere gitmek için askerlik şubesine müracaatta bulundu.

Tüm yurtta olduğu gibi Ahlat ilçesinde de teröre karşı tepkiler sürerken, ilçede düzenlenen imza kampanyasına yaklaşık bin kişi katılarak gönüllü olarak askere gitmek istedi. Bir grup vatandaş, kampanyada toplanan yaklaşık bin imzalı dilekçeyi Genel Kurmay Başkanlığı'na ulaştırılması için Ahlat Askerlik Şube Başkanlığı'na teslim etti.

Türkiye'ye yapılan hainliğin önüne geçmek için cepheye gitmek istediklerini belirten vatandaşlar, bir an önce askere alınmayı beklediklerini belirtti. Vatandaşlar, terör ile mücadelede Türk askerini yalnız bırakmak istemediklerini ve bunun için dağlarda PKK ile savaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Kampanyaya katılan yaşlı vatandaşlar, "İkinci kez askere gitmenin heyecanını yaşıyoruz. Mehmetçiğe cephane, ekmek ve su taşıyarak yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

Söz konusu kampanyayı yürüten Vedat Aslan, 3 günde bine yakın imza topladıklarını kaydederek, "İmzayı atan herkes canı gönülden askere gitmek istiyor. İmzalar iş olsun diye atılmadı. Askere gidilmek için atıldı. Hepsi buna inanarak imza attı. Cudi'de, Gabar'da teröre karşı savaşmak için askere gitmek istiyorlar" diye konuştu.

İlçede yaşayan 68 yaşındaki Niyazi Aksoy isimli dede ise askerlik şubesine bizzat giderek dilekçe verdi. Evli ve 5 çocuk babası Aksoy, "Babam elime kına yakarak askere gönderdi. Allah'ın izniyle ellerime tekrar kına yakarak gitmek isterim" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 15:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?