6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Adilcevaz'da Guinness kırgınlığı

Ahlat İlçesi'nde yaşayan ve 'Dünyanın en yaşlı kadını' unvanı için Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olan Seher Bulut'un başvurusunun reddedilmesi üzüntüyle karşılandı. 

Adilcevaz Kaymakamı Ömer Faruk Coşkun, bu yıl 124 yaşına giren Seher Bulut'un Guinness başvurusunun ardından kendilerine herhangi cevap gelmediğini söyledi. 

Adilcevaz Kaymakamlığı'na olumlu veya olumsuz bir cevap verilmesi gerektiğini belirten Coşkun, "Guinness Türkiye eski Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Seher Bulut için gereken başvuruyu yaptığını bize iletti. Hatta görevinden ayrılan Kural, buna rağmen Bulut'un başvuru sürecini kendi imkanlarıyla takip etmeye çalıştığını söyledi. Bu gelişmelerin ardından bize herhangi bir cevap gelmedi. Ancak bizlere resmi bir cevap verilmesi gerekiyordu. Bu sürecin uzamasının ardından bizim de ümidimiz kalmadı. Seher ninenin resmi nüfus kayıtlarında yaşıyla ilgili bir sıkıntısı yok. Ancak son çocuğunu dünyaya getirme yaşıyla ilgili tereddüt yaşanabilir. Çünkü kayıtlara göre Seher nine son çocuğunu dünyaya getirirken 60 yaşındaydı. Bunun sorun olabileceğini düşünüyoruz. Ancak bize ulaşan bilgi olmadığı için Guinness'ten çıkan sonucu tam olarak bilemiyoruz" dedi. 

İHA Muhabirinin telefonla ulaştığı Guinness eski temsilcisi Prof Dr Orhan Kural, Seher Bulut'un resmi başvurusun reddedildiğini, yerine Güney Amerika'da yaşayan bir bayanın alındığını söyledi. 

Kural, Guinness yetkililerinin olumlu veya olumsuz bir vermemesini de eleştirerek, "Çok ayıp ettiler. En azından bize ve Seher Bulut'un ailesine ya da İlçe Kaymakamlığı'na bir yazı gönderip konunun değerlendirildiğini, fakat daha yaşlı bir bayanın bulunması üzerine başvurunun reddedildiğini söylemleri gerekirdi" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 18:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?