6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ahlat bastonları sınırları aşıyor

Ahlat ilçesindeki baston ustalarından Refai Gökbulak, Doğu ve Batı kültürlerini yansıtan figürlerin işlendiği bastonları Arap ve Avrupa ülkelerinde pazarlamayı hedeflediklerini söyledi.

Refai Gökbulak, ilçeye her yıl gelen yüzlerce yabancı turistin, Ahlat bastonlarına büyük bir ilgi duyduğunu belirtti. Turistler giderken mutlaka yanlarında koç, manda ve sığır boynuzundan yapılan Ahlat bastonu götürdüğünü anlatan Gökbulak, "Her birinde alın teri göz nuru olan çeşitli işlemelerle süslenen Ahlat bastonunu ülke dışında uluslar arası platformda tanıtıp pazarlamayı hedefledik. Böylece bir dizi faaliyetlere başladık. Sanal alemde bir takım çalışmalar yaptık. Tanıtım materyalleri hazırladık ve dağıttık. Şimdi, özel numuneler hazırlayıp, bunları başta Arap ülkeleri olmak üzere Türklerin yoğun yaşadığı Avrupa ülkelerine göndereceğiz. Hazırlayacağımız numuneler bildik bastonlardan farklı olacak. Bastonlarda, yöremize ve Ahlat bastonuna özgü motif ve modellerin dışında göndereceğimiz ülkelerin sembollerini kullanacağız. Yani Doğu ve Batı kültürlerini baston üzerinde toplayacağız. Amacımız hem Ahlat ve Ahlat bastonunu, hem de ülkemizi farklı bir açıdan tanıtmak, yeni pazarlar bulmaktır" dedi.

Gökbulak, birkaç yıldır 'www.selcuklubaston.com' isimli internet siteleri aracılığı ile yurt dışından da siparişler aldıklarını belirterek "Şimdi web sitelerini güncelleme işlemlerine başladık. Böylece web sitemiz görsel açıdan da çok farklı olacak. Tamamen bittiğinde ise dileyen dileği yerden beğendiği Ahlat bastonunu sipariş verip alabilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?