6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ahlat Belediyeler Birliği'ne girdi

Ahlat İlçe Belediyesi'nin Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne (TDBB) yapmış oldukları üyelik başvurusunun kabul edildiği açıklandı. 

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kabulün ilçenin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Dünyada Türklerin hakim sürdüğü ve yaşadığı yerleşim birimlerinin birliğe üye olduğunu anlatan Başkan Gülmez "Birliğe üye olan belediyelerin ekonomik, kültürel tarihi ve sosyal yapıları incelenerek o bölgenin tanıtılmasına katkı sağlanıyor. Zaman içerisinde birliğe üye olan belediyeler, birbirlerine kardeş belediyeler seçilecekler. Kardeş belediyeler kendi aralarında imkanlar dahilinde müşterek çalışmalar yapacaklar" dedi. 

Başkan Gülmez, üyesi oldukları Tarihi Kentler Birliği'nin 28-30 Mayıs tarihleri arasında İtalya'da yapılacak toplantısına katılacağını da söyledi. Toplantıya Türkiye Tarihi Kentler Birliği, Avrupa Tarihi Kentler Birliği ve UNESCO'nun temsilcilerinin de katılacağını anlatan Mevlüt Gülmez "Toplantıda bölgelerin tarihi ve kültürel meseleleri konuşulacak. Türkiye'deki ve Avrupa'daki tarihi ve antik yapıların korunması ve tanıtılması ile ilgili bir takım görüşmeler olacak" diye belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 15:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?