6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ahlat domatesi revaçta

Alternatif ürüne yönelen Ahlatlı çiftçiler, bir yıl önceye kadar domates ihtiyacını çevre il ve ilçelerden alırken, şimdi bölgenin domates ihtiyacını karşılamaya başladı.


Bitlis'in Ahlat ilçesinde yıllardır Mersin, Adana, Van-Erciş gibi bölgelerden domates ihtiyacını karşılayan Ahlatlı üreticiler, bu yıl alternatif ürüne yönelerek domatesin üretimine hız vererek, çevre il ve ilçelerin domates ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Domates üreticilerinden Cengiz Çakmak, ilçenin verimli topraklarında yetiştirilen domatese rağbetin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Çakmak, yaklaşık bin 500 dönümlük araziye domates ekildiğini belirterek, "Allah'a şükür bu sene verim bol. Diğer bölgelerde yaşanan küresel ısınma bizlere yansımadı. Buna bağlı olarak verimli topraklarımızda yetiştirdiğimiz domateslerin kilogramını 20 ile 25 Ykr arasında Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Şırnak gibi çevre illere pazarlıyoruz. Domatesimize Ramazan bereketi geldi. Bölgede domates piyasasında rekabet edecek tek ilçeyiz" dedi.


Önümüzdeki ekim döneminde alternatif ürüne yöneleceklerini belirten Ahlatlı çiftçiler, patates ve şeker pancarının yanı sıra, domates, beyaz fasulye gibi ürünlerin ekimine ise özel önem vereceklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?