7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Ahlat festivali devam ediyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenen Ahlat Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Nemrut Dağı gezisi düzenlendi.


Nemrut Dağı'na çıkan kalabalık burada halay çekti. Ahlat Öz Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne kayıtlı avcılar, şehitler anısına havaya bir el ateş etti. Avcılar atışın ardından sözlü olarak atışırken, davetlilere neşeli dakikalar yaşattı. Anlattıkları esprilerle herkesi eğlendiren avcılar davetlilerden tam not aldı. Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez de duran hedefe av tüfeğiyle birer el atış yaptılar.


Kaymakam Bilal Şentürk, kültür haftası kutlama programı çerçevesinde önceki yıllarda da Nemrut Dağı'na çıkıldığını ve halkın burayı görmesine imkan sağlandığını belirtti. Kaymakam Şentürk, Bitlis'i bir bütün olarak görmek gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Buranın doğal güzelliğini insanlarımızın istifadesine sunmak lazım. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak avcılar derneğinin organizesi ile sabit hedeflere atış yarışması yaptık. Burada temel amaç, av ve yaban hayatın korunmasına vurgu yapmaktır.


Burası doğal koruma alanı, milli park olan bir bölge. Nemrut Dağı, zaman içerisinde farklı etkinliklerle bölgedeki turizmin gelişmesi açısından önemli bir işlev görecektir. İdarecilere de burada değişik etkinlikleri organize etmek görevi düşüyor."
Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise, Nemrut Dağı'nın dünya harikası bir yer olduğunu söyledi. Burasının son zamanlarda turizmin merkezi ve en çok gezilen yerlerden biri olduğunu anlatan Gülmez, şöyle konuştu: "Nemrut Dağı ilçemiz hudutları dahilinde olan bir yer. Bu nedenle önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yapılan etkinlik çerçevesinde Nemrut Dağı gezimiz oldu. Bu kapsamda avcılarımız burada sabit hedefe ateş etmek suretiyle becerilerini gösterdiler ve esprili anılarını anlattılar."
Ahlat Belediyesi tarafından etkinliklere katılanlara Selçuklu pilavı ve ayran ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 02:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?