6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ahlat'ta anlamlı kermes

Bitlis'in Ahlat ilçesi'nde faaliyet gösteren, Ahlat Eğitim Derneği (AHED) tarafından fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi. 

Fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermesin açılışına, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş ve çok sayıda davetli vatandaşlar katıldı. Kermes açılışında bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Ahlat Eğitim Derneği'nin ilçede ikinci kez kermes düzenlendiğini hatırlatan, eğitimin, ülkenin çözmek zorunda olduğu sorunların başında geldiğini vurgulayarak "Ülkemiz bütçesinden en fazla payı eğitimin almaktadır. Kaymakamlık olarak eğitim bizim için de öncelikli sıradadır. Ancak sivil toplum kuruluşlarının da devletin yanında yer alarak eğitime katkı sağlamaları çok önemli ilçemizde eğitimcilerin bir araya gelerek kurduğu bu derneğin, eğitime bu anlamda katkıları vardır. Bu kermesten elde edilecek gelir de fakir öğrenciler yararına kullanılacağından oldukça önemlidir. Bu tür sosyal etkinliklerin faydalı olduğuna inanıyorum" dedi. 

AHED Dernek Başkanı Şener Ekinci ise yaptığı açıklamada, fakir öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için bu kermesi düzenlediklerini vurgulayarak, "Fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermes dernek üyelerimiz ile hayırsever ev hanımları ve esnaflarımızın katkıları ile düzenledik. Bu kermeste bayanlar tarafından yapılan el işleri, örgüler bulunmaktadır. Ayrıca esnaflar tarafından verilen giyim eşyaları ve ayakkabıları satıp, buradan elde edilecek gelirle tespit ettiğimiz fakir öğrencilere kaynak kitap, test kitapçıkları, soru bankası gibi eğitim araç ve gereçleri alacağız" dedi. 

Hayırsever bayanların evlerinde hazırladıkları mahalli yemek ve pastaların ikram edildiği kermesin,10 gün boyunca halka açık olacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 13:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?