6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ahlat'ta okullar renkleniyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda öğretmen, öğrenci ve memurların işbirliği ile okulun duvarlarına çeşitli resim ve figürler çizilerek yeni bir çehre kazandırma çalışması başlatıldı. 

Muzaffer İncesu ilköğretim Okulu'nda başlatılan çalışmalardan amacın öğrencilerin eğitim gördüğü mekanların güzelleşmesi olduğu belirtildi. Ahlat Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, bu uygulamanın ilçede bir çok okulda başlatılarak güzel bir rekabet ortamının oluştuğunu söyledi.

Yurttaş, öğrencilerin eğitim gördüğü okulların evlerinden güzel olması gerektiğini belirterek, "Öğrenciyi gideceği mekan sevdirilmeli. Orada kendini yalnız hissetmemeli ki başarılı olsun. Şimdi öğrenci ve öğretmenlerimiz mekanlarını kendi imkanları ile severek isteyerek daha güzel bir hale getirmeye çalışıyor. Böylece öğrencilerin eğitim gördüğü binanın dış cephesinin yanı sıra, iç cepheleri de renk renk resimlerle süsleniyor. Güzel yazılar yazılıyor. Yani eğitim adına okullarda güzel bir hareketlilik var. Burada aynı zamanda verilen bir rehberlik eğitimi, boş zamanlarını değerlendirme, beceriyi geliştirmenin yanı sıra özveri örneği var" şeklinde konuştu. 

Okul Müdürü Yılmaz Koçak ise öğretmen ve öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirerek bu çalışmayı severek ve isteyerek yaptıklarını söyledi. Koçak, 2 katlı, 8 derslikli okullarının birinci katında başlayan çalışmalarda kalorifer peteklerinden, duvarlarına, koridorlarından, kapılarına kadar boyandığını ifade ederek, "Resimlerin çizimleri Selçuklu Lisesi Resim Öğretmeni Şermin Yener ile Muzaffer İncesu İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Nesim Uzun Selvi tarafından yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin tümü boyama çalışmalarına katıldı. Resim ve figürlerde okuldaki hemen hemen her öğrenci ve çalışanın emeği var" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 11:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET AKÇINAR IP: 88.254.87.xxx Tarih : 8.04.2008 21:15:31

hocam ellerinize sağlık güzel olmuş başarılarınızın devamını diliyorum inşallah valahi çok sevindim hocam neyse kendinize iyi bakın msn adresim mehmet_akcinar@hotmail.com selam söyleyin tüm hocalarıma 11 sosyal öğrencilerinden