6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ahlat'ta turizm

Ahlat İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, kültür ve doğa turizminin yanında, dinlenme ve mesire alanlarının genişliğiyle bölgenin önemli yerlerinden biri olan Ahlat'ın, tatillerde vatandaşların vazgeçilmez mekanları arasında olduğunu söyledi.


Ahlat'ın, deniz, göl, dağ, tarihi ve kültürel değerlerle önemli bir turizm potansiyeli oluşturduğunu belirten Başkan Mevlüt Gülmez, bu potansiyele inanç ve dinlence turizmi de eklenince bölgenin cazibe merkezi olması yolunda hizla ilerlediğini söyledi.

Ahlat'ta en çok ziyaret edilen mekanların başında gelen Abdurrahman Gazi türbesine, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların manevi haz alarak ilçeden ayrıldıklarını belirten Gülmez "Özellikle, Van, Siirt, Muş, Ağrı, Batman gibi yakın il ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar dua edip Kuran-ı Kerim okuyor. Abdurrahman Gazi, Halife Hz. Ömer döneminde, İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam Ordusu ile Doğu Anadolu'ya sefere çıkan Hz. Peygamber Efendimiz (SAV) sancaktarı Muaz Bin Cebel'in oğludur. Abdurrahman Gazi'ye, Ahlat'ın ele geçirilmesi sırasında şehit düştüğü yere türbe yapılır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçin akınına uğrayan türbe, ilçenin en önemli inanç turizm alanlarının başında geliyor. Abdurrahman Gazi türbesinin çevresinde bulunan yaklaşık 16 bin dekar mesire alanı ise hem dinlence, hem de inanç turizmine önemli katkı sağlıyor. İlçemizi ziyaret eden vatandaşlar gün boyu ise mesire alanlarımızda dinlenerek, tekrar memleketlerine geri dönüyor. Amacımız bu alanı oldukça genişleterek binlerce vatandaşın rahat etmesini sağlamak olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 16:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?