7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

AHTEK'ten hükümete çağrı

Ahlat ilçesindeki Ahlat'ın Kültürel Değerlerini ve Tarihi Eserlerini Koruma Derneği (AHTEK) Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu, hükümetin, Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik eylem planı üzerindeki çalışmalarında milli ruhu pekiştirmek için bölge çocuklarını Çanakkale, Dumlupınar ve Anıtkabir'i gezdirmeyi planlandığı belirtilerek "Bu programa Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı olan Ahlat'ın da alınması gerekir" dedi.

AHTEK Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin teröre karşı mücadelesinde Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ne yönelik açılım paketi üzerinde çalıştığını takip ettiklerini belirterek, milli ruhu pekiştirme noktasında atılacak adımların çok önemli olduğunu söyledi.

Bu bağlamda Ahlat'ın Türk ve dünya tarihi açısından da önemli bir yeri olduğu hatırlatan Pirhasanoğlu, "Hükümet, milli ruhu güçlendirmek amacıyla bölgede okuyan çocukların Çanakkale, Dumlupınar, Anıtkabir ziyaretleri öngörülüyor. Öğrencilere buraların yanı sıra Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı olan Ahlat da tanıtılmalı. Çanakkale, Dumlupınar, Anıtkabir ruhu Ahlat'la pekiştirilmeli. Ayrıca Ankara, İstanbul, Çanakkale, Dumlupınar ve Anıtkabir gibi yerlerden de öğrenciler Ahlat'a getirilerek Ata yadigarı şehri görmeli, buranın havasını teneffüs etmeliler. Pekişme, kaynaşma, milli ruh ancak böyle sağlanır" dedi.

AHTEK Başkanı Pirhasanoğlu; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün birçok il ve ilçede öğrenciler için kamplar açtığını belirterek şöyle konuştu:

"Yurt genelinde gençleri Ahlat'ta getirmek amacıyla ilçemizde de kamplar açılmalı. Buradaki kamplara diğer bölgelerden de öğrenciler getirilmeli. Anadolu'nun giriş kapısı olan Ahlat'ta da gençler arası kaynaşma burada da sağlanmalı. Yöremize farklı bakan insanları Ahlat'ta getirmedikçe yöremizi tanıtamayız, milli ruha katkı sağlayamayız. Bizim çocuklarımızın Çanakkale'yi, Anıtkabiri görmesi, tanıması kadar, o yöredeki gençlerin ve çocuklarında buraları görmesi, milli ruhu burada da tatması bir o kadar önemlidir. Çünkü; Anadolu'nun Türk yurdu olmasını sağlayan hareketin, 1071 Malazgirt zaferinden daha öncesine baktığımızda, ilk üstün Ahlat olduğunu görüyoruz. Milli ruh, Çanakkale, Dumlupınar, Anıtkabir ve akabinde Ahlatla birlikte güçlendirilmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan babacan IP: 193.255.143.xxx Tarih : 23.12.2007 17:42:15

hacım iyi diyonda!!! sazını unutmuşsun??* selamlar ve duyarlı davranışından ötürü mteşekkürler