6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ak Parti heyeti Ahlat'ta

Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen ile Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özdemir, Bitlis'in Ahlat ilçesini ziyaret etti.


Nemrut Krater Gölü'nün ardından Selçuklu Mezarlığı ve Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret eden heyet üyeleri, ardından Valiler Dinlenme Tesisleri'nde yemek yedi. Yemekten sonra gezi hakkında basın mensuplarına açıklama yapan eski bakan Abdulkadir Aksu, ilçe merkezine gelmeden ziyaret ettikleri Nemrut Kayak Tesisleri'nin Bitlis başta olmak üzere bölge için kış sporlarına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Eğer Nemrut Kayak Tesisleri'nde kış sporunu canlandırmak istiyorsak öncelikle günübirlik konaklama tesislerinin yapılması gerekiyor. Tesislere giden yollarda çalışmalar var. İşte bu imkanlar sağlandıktan sonra kış aylarında bir çok insanımız buralara gelecek ve kış turizmi canlanacaktır" dedi.


İşadamı Nihat Özdemir tarafından yapılan çimento fabrikasının da ilin gelişmesi açısından büyük yatırım olduğunu kaydeden Aksu, "İşsiz olan gençlerimiz bu sayede iş sahibi olacaklardır. İnşallah bu gibi yatırımlar peşpeşe devam eder. Çimento tesislerin açılması, üniversitenin temelinin atılması, Nemrut'taki kayak tesisleri, bunlar gözle görülür önemli gelişmeler, yani Bitlis'e yatırım ve istihdam geliyor" diye konuştu.


Açıklamanın ardından, AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Namık Kemal Aslan tarafından Abdulkadir Aksu'ya ilçenin simgesi olan Ahlat Bastonu hediye edildi. Hayat üyeleri daha sonra Bitlis'e döndü.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 22:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?