6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Azerilere esnaf sahip çıktı

Hac dönüşü otobüsleri Bitlis'te arızalanan ve 15 gündür burada mahsur kalan Azeri şoförlere sanayi esnafı sahip çıktı. Araçlarının tamiri için gerekli parayı aralarında toplayan sanayi esnafı, Azeriler'in günlük ihtiyaçlarını da karşılıyor. 

Azeri şoförler, 13 Aralık'ta Azerbaycan'ın Bakü kentinden 30 yolcu ile yola çıktıklarını, hac dönüşünde Bitlis'ten geçerken otobüslerinin arıza yaptığını söyledi. Bitlis Küçük Sanayi Sitesi'nde otobüsün arızasını giderip, yola çıktıktan kısa bir süre sonra aracın yeniden arızalanmasıyla, buraya geri dönmek durumunda kaldık. Hacıları başka bir araçla Bakü'ye gönderen Azeri şoför Firudin İndusoglu ile Hacı İsmail Abulfetoglu, 15 gündür araçlarının tamir edilmesini bekliyorlar. Paraları kalmayan Azeri şoförlerin imdadına Küçük Sanayi Sitesi esnafı sahip çıktı. Arızalanan motor parçasını almak için kendi aralarında para toplayan esnaf, şoförlerin yeme-içme ve yatma sorununa da çözüm buldu. 

Aracın arızası için Gaziantep'ten parça istediklerini belirten esnaf Rahmi Tokmak, parçanın gelmesiyle tamir işine başlayacaklarını belirtti. Esnaf adına konuşan Tokmak, "Buraya geldiklerinde araçlarının motoru arızalanmıştı. Aracın tamiri için bazı parçalar gerekiyordu. Bunun için Azeri şoförlerin paraları yoktu. Sanayi esnafı olarak herkes gönlünden koptuğu kadarıyla destek verdiler. Esnaflar kendi aramızda 2 bin 60 YTL para topladık. Aracın parçaları için gerekli olan bin 450 YTL'yi ödedik" dedi. 

Azerilerin maddi sorunlarının çözülmesi için Bitlis Vali Yardımcısı'na çıktıklarını ancak destek alamadıklarını söyleyen Tokmak, Azeri şoför Firudin İndusoglu'nun zor durumda olan ailesine aralarında topladıkları parayı gönderdiklerini belirterek, şunları söyledi: 

"Vali Yardımcısı'na çıkıp, bu Azerilere yardım etmesini istedik. Ancak Vali Yardımcısı bize camilerde para toplamamızı söyledi. Bu insanlar dilenci değil. Camilerde nasıl para toplasınlar. Ayrıca Azeri şoförlerden Firudin İndusoglu'nun Bakü'deki ailesi zor durumdaymış. Ev sahibi evden atıyormuş. Mecburen esnaflar olarak aramızda topladığımız 350 doları ailesine gönderdik. Şu anda parça bekliyoruz. Gelir gelmez araçlarını tamir edip onları vatanlarına göndereceğiz." 

Yaklaşık 15 gündür Bitlis Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan Azeri şoförler, burada gördükleri destek karşısındaki memnuniyetlerini dile getirerek, "Biz burada mağdur olduk. Yaklaşık 2 aydır yollardayız. 15 günden beridir de burada kalıyoruz. Sanayi esnafı bize kucak açtı. Paramız bitti. Vali yardımcısına gittik ama sahip çıkmadı bize. Bakü'ye dönmek zorundayız. Ailelerimizin de Bakü'de sorunları var. Onlara bakacak kimselerimiz de yok. Burada parasız kaldık. Ne onlara para gönderebiliyoruz ne de orada onlarla ilgilenecek kimselerimiz var. Aracımızın tamir edilmesini bekliyoruz. Ondan sonrada gideceğiz" dedi. 

Azeri şoförler, Gaziantep'ten gelecek parçaların araçlarına takılarak sorunun giderilmesini bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 11:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhatörük IP: 88.230.237.xxx Tarih : 21.01.2007 14:45:43
slm helal olsun sizlere adamlari birakmamişsiniz yardim eli uzatmişsiniz ben şuanda askerim