7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bakan Aksu'dan kilim atölyesi açılışı

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Bitlis'te halı, kilim ve el sanatları dokuma atölyesinin açılışını yaptı. 

Dün geceyi Bitlis Polisevi'nde geçiren Bakan Aksu, Bitlis ve İlçeleri Kalkındırma Fonu tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) tarafından desteklenen halı, kilim ve el sanatları dokuma atölyesinin açılışına katıldı. 

Bakan Aksu, bölgede özellikle kız çocuklarına yönelik el becerilerini geliştirmeleri için meslek edindirme kursları açmak gerektiğini belirtti. Aksu, onların el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi yapmak, aile ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla Avrupa Birliği fonlarından bu tür desteklerin verildiğini belirterek, "Bitlis'te de böyle bir proje hayata geçiriliyor. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Buranın Bitlis'e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Bakan Aksu, atölyede halı, kilim, Gej (yöresel kumaş) ve harik üretimi yapılacak bölümleri gezerek proje koordinatörü Mehtap Balcı'dan bilgi aldı. 

Mehtap Balcı, projenin 2005 yılında başladığını ve birçok kişinin emeği olduğunu belirterek "Programın genel hedefi, bölgesel farklılıkların azaltılması, yöredeki gençlerin beceri düzeyleri ve kapasitelerinin geliştirilmesi sonra da faaliyetlerinin devamını sağlamak ve gelir düzeyini artırmaktır. Doğu Anadolu Kalkınma Programı'nın turizm bileşenine sunulan projemiz kapsamında üretilen ve elde edilen gelirin bir kısmı ile fidan dikim çalışması yapılacak. Bu şekilde hem ortaklar arası çalışma kültürü gelişecek hem de görsel turizme katkı sağlanacaktır" dedi. 

Mehtap Balcı, daha sonra Bakan Aksu'ya bir çift harik hediye etti. 

Bakan Aksu, daha sonra kara yolu ile Muş'a oradan da hava yolu ile Ankara'ya gitmek üzere Bitlis'ten ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 14:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?