6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Beklentiler polisin görevini zorlaştırıyor

Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, halk desteği olmadan kendilerinin bir başarı elde etmelerinin mümkün olmadığını belirterek "Bitlis'te gözlemlediğim kadarıyla polis halk ilişkisi olumlu olarak en üst düzeydedir" dedi.

Yaşanan çağda, insan yaşamını etkileyen en önemli etkenlerin, bilimsel gelişme, bilgi birikimi ve hızla gelişen teknoloji olduğunu belirten Fahrettin Coşkun, bu duruma ayak uydurabilmenin ileri düzeyde bilgi ve mesleki yeterlilik gerektirdiğini anlattı. Bu aşamada, kamu görevlilerinin çağdaş hizmet gereklerine göre yetişmelerinin başta gelen sorumluluklarından birisi olduğunu ifade eden Coşkun "Toplumsal yapıdaki işleyişin değişmesi ve beklenti düzeylerinin giderek artmaya başlaması, toplumla yakın bir ilişki içerisinde bulunan ve güvenliğin sağlanmasından birinci derecede sorumlu olan polisin rolünün de önemli ölçüde değişmesine sebep olmaktadır" diye konuştu.

Geri dönüp bakıldığında halkın polisten korkup yanına bile yaklaşmaya cesaret edemediğini anlatan Fahrettin Coşkun "Oysa bugün günümüzde öyle bir polis halk ilişkisi var ki geçmişle kıyasladığımız zaman büyük bir değişiklik olduğu ortaya çıkıyor. Bu durumu, polisin halka pozitif enerji vermesi ve halkın da artık polisten çekinmemesine bağlayabiliriz. Benim Bitlis'te gözlemlediğim kadarıyla polis halk ilişkisi olumlu olarak en üst düzeydedir. Bunu da bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bitlis Emniyeti Müdürlüğü olarak halk arasında anketler düzenledik, polis halk ilişkisi ve çalışmalarımızla ilgili halkın görüşünü aldık. Kahvehanelere halk tarafından doldurulmak üzere anketler bıraktık ve sonucunda yüzde 85 gibi bir başarı elde ettiğimizi belirledik" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Coşkun, gün geçtikçe polisin görevlerini zorlaştığının altını da çizerek halkın kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyledi. Coşkun, "Biz gücümüzün büyük bölümünü halktan alıyoruz. Onların sağduyuluğu, anlayışı ve bizimle pozitif ilişkileri olmasa başarılı olmamız mümkün değildir. Özellikle toplumla ilişkilerin ve iletişimin düzenlenmesinde polisin sahip olduğu nitelikler ön plana çıkmaktadır. Bugün dünyada pek çok ülkede kurum ve kuruluşlar sahip oldukları insan gücünün ön plana çıkan tutum ve davranışları ile tanınmakta ya da tanımlanmaktadır. Polisin görevleri gün geçtikçe artmakta ve zorlaşmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 18:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?