6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Bitlis Belediyesi'nde alt yapı çalışmaları

Bitlis Belediyesi tarafından mahallelerde alt yapı çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.


Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların rahat etmesi için yol ve kaldırımların yenilendiği bildirildi. Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, yıllar önce şehir merkezi ve mahallelerde yapılan beton kaplama kaldırımların aşınarak kullanılmaz hale geldiğini belirterek, "Çalışmalarda yolun her iki tarafında bulunan kaldırımlar, Diyarbakır bazalt taşıyla kaplanacak. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 4 kişiden oluşan ekiple, başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir.

Kaldırım çalışmalarının yanı sıra, 8 Ağustos Mahallesi'nde kanalizasyon, İnönü Mahallesi'nde yol beton kaplama, Atatürk, Muştakbaba ile Zeydan mahallerinde ise beton parke onarım çalışmaları yapılmaktadır" dedi.


Başkan Özdemir, bir haftalık çalışma sonucunda 75 metrekare beton parke onarımı, 70 metrekare beton yol kaplama ve 600 metrekare kanalizasyon çalışması yapıldığını belirtti. Başkan Özdemir, "70 metrelik bir sokağımız ekiplerimiz tarafından beton kaplama yapılarak halkın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca Atatürk, Muştakbaba ile Zeydan mahallelerinde bozulan ve kırılan beton parkeler yenileriyle değiştirilip yol genişletme çalışmaları yapıldı. Muştakbaba Mahallesi, Garipler Sokak, Karababa Türbesi mevkisinde bulunan ve bozulan parkeler yenileriyle değiştirildi. Zeydan, Hersan mahallelerinde beton parke onarım çalışması yapıldı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 19:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?