6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Bitlis'de okullar tatil edildi

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, yaptığı açıklamada, nisan ayının üçüncü haftasında ilk kez bu kadar kar yağışına şahit olduklarını belirterek, ''Nisan ayında bu kadar kar yağdığını hiç görmemiştik'' dedi. Belediye Başkanı Özdemir, ildeki mahalle yollarının tümünün ulaşıma kapandığını ancak aralıksız çalışan ekiplerin yolları ulaşıma açtığını söyledi.

Özdemir, ''İl merkezinde kar kalınlığı neredeyse yarım metreyi bulacak. Bu şartlar altında ekonomik sıkıntı yaşayan belediyemize hükümetimizin destek vermesini bekliyoruz'' diye konuştu. Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker ise, ilçede son 100 yıldır ilk kez nisan ayında bu kadar çok kar yağdığını, ilköğretim okulların öğleden sonra kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini belirtti.

İlçede elektrik kesintisi yaşandığını ifade eden Peker, ''Belediye olarak çok zor durumdayız. Hükümetin bu durumu afet niteliğinde görüp belediyemize yardım etmesini bekliyoruz. Belediyemiz projeleri çerçevesinde yaz programını uygulamaya başlarken bütün bu çalışmaları iptal edip tekrar karla mücadele etmeye başladı'' diye konuştu. Bitlis'te dün geceden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 211 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol Şube Müdür Vekili Erhan Yılmaz, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine bağlı köy yollarının ulaşıma açık olduğunu, kapalı köy yollarının il merkezi, Tatvan, Güroymak, Hizan, Mutki ilçelerinde bulunduğunu ifade etti. Bitlis Meteoroloji İşleri Müdürü Mehmet Elkatmış da il merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığını belirtti. Kentteki ana yolların ulaşıma açık olduğu, Rahva mevkisinde tipi nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman daraldığını ve bazı yollarda geçişlerin kontrollü sağlandığı ifade edildi.

BOLU

Bolu'da uzun süren kış döneminin ardından etkisini gösteren sıcak hava, öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde zaman zaman etkili olan yağış, gün içinde şehir merkezinde de kısa süre etkisini gösterdi. Son birkaç yıldır nisan ayında kar yağışı görmeyen vatandaşlar, ani başlayan yağışı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

SİVAS

İlkbaharla birlikte çiçeklerin açmaya başladığı, doğanın yeşile büründüğü Sivas'ta da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karın kent merkezi, ilçeler ve yüksek kesimlerde etkisini sürdürmeye devam ettiği bildirildi.
a.a
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2007 Pazartesi 21:36:27
Güncelleme :16 Nisan 2007 Pazartesi 21:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?