6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Bu köyde kız öğrenciler daha fazla

Mutki ilçesi Dereyolu köyünde, kız öğrencilerin erkeklerden daha fazla olması dikkat çekiyor.


Dereyolu İlköğretim Okulu'nda kız öğrenciler erkeklere oranla daha fazla. Toplam 320 öğrencisi bulunan okul mevcudunun yarısından fazlasının kız olması, öğretmenleri de sevindiriyor. Köydeki kız çocuklarının okula gönderilmesinden mutlu olan öğretmenler, köy halkının bu duyarlılığının örnek teşkil ettiğini belirtti. Okumaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden kız öğrenciler de kendilerine bu fırsatı veren ailelerine teşekkür etti.


Köyde bulunan tüm kızların okula gönderildiğini belirten köy muhtarı Çetin Uğurlu, eğitime büyük önem verdiklerini söyleyerek, "Bizim köyde kız-erkek ayırımı yapılmaz. Okul çağına gelen çocuklar mutlaka okula gönderilir.

Köyümüzde kız çocuklarının sayısı fazla. Hal böyle olunca bu durum eğitime de yansıyor. Başka köylerde kız çocuklarını okulla göndermeme konusunda ailelerin direndiğini duyuyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. İnsan kendi evlatları arasında nasıl ayrım yapar? Elimizden geldiği kadar kız çocuklarını okutacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgay güzelsoy IP: 88.254.50.xxx Tarih : 21.09.2007 12:17:19

helal olsun sana muhtarım sana katılıyorum bir baba veya anne kendi çocukları arasında ayrım yapmamalıdır bu ALLAH katındada günay bunun içinde seni kutluyorum.görevinde sana başarılar ...