6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Büyük Selçuklu Oteli fuara hazırlanıyor

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde faaliyet gösteren Büyük Selçuklu Oteli imaj değişikliğini uluslararası fuarda anlatacak. 

Büyük Selçuklu Oteli işletmecisi Maşallah Sönmez, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında düzenlenecek "EMITT 2007 Doğu Anadolu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"na katılacaklarını belirtti. Sönmez, fuarın hem ilçenin hem de yeniden restore ettikleri otelin tanıtımını yapmak için büyük fırsat olduğunu söyledi.

Otelde çok ciddi değişiklikler yapılarak ilçe turizmine önemli katkı sağlayacaklarını aktaran Sönmez, "Oteli teslim aldığımızda yıldızları ve Turizm İşletme Belgesi de Turizm Bakanlığı tarafından alınmıştı. 20 yıllık otel adeta kendi kaderine terk edilmişti. Bitlis İl Özel İdaresi'nden Ahlat Selçuklu Oteli'ni 10 yıllığına kiraladık. İsmini Büyük Selçuklu Oteli yaptık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önerdiği değişiklikleri de yaptık. Otelimiz artık 4 yıldızlı olarak hizmet vermek için son aşamaya geldi. Turizmde sıçrama yapabilmek için öncelikli olarak kalifiye ve tecrübeli personelle başlamayı hedefledik. Ardından otelimizde yüzme havuzu, diskotek, kafeterya, lokanta, satış reyonu gibi değişiklikleri yaptık. 86 yatak kapasiteli otelimiz önümüzdeki turizm sezonuna yeni imajıyla girecek. Ahlat turizmde kalkınmada öncelikli yörelerden biri olduğundan burada yapacağımız yatırımlar boşa gitmeyecektir. Bundan dolayı 'EMITT 2007 Doğu Anadolu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı' bizim imajımı için çok önemlidir. Fuara çok ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz" dedi. 

Van Gölü'nde yat turlarının öncelikli işlerinden biri olacağını da kaydeden Sönmez, "Van'a gelen turiste, Ahlat'a da getirerek, kümbetleri, Selçuklu Mezarlığı'nı, Nemrut Krater Gölü'nü tanıtacağız. Öte yandan Ahlat'a gelen turisti ise Van'a götürerek, Akdamar Adası'na, Van Kalesi'ne götüreceğiz. Kısacası Ahlat ve Van Gölü'nün eşsiz koylarını tanıtacağız. Çünkü yöremizin kalkınmasında turizm önemli bir yer tutar. Bu da Van Gölü çevresindeki turizm işletmecilerin müşterek işbirliğiyle olur" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 15:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?