6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Büyülü güzellik

Bitlis'in Ahlat ilçesi sonbahar mevsimi ile büyüleyen bir güzellik kazanırken, Nemrut ve Süphan dağlarının yüksek kesimlerine ise yılın ilk karı yağdı.


Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Ahlat, sonbaharın gelmesiyle birlikte bir başka güzelliğe büründü. Dört mevsimi birden bağrına basan Ahlat'ta sonbahara hakim olan alaca renkler görenleri büyülüyor. Bir taraftan sararan yaprakların hakim olduğu tabiat, öte yandan masmavi Van Gölü ile bütünleşen doğal güzellikler, eşsiz manzaralar oluşturuyor. Nemrut ve Süphan dağlarının arsında kalan Ahlat'ta 4 mevsim aynı anda yaşanırken, dağların yüksek kesimleri ise beyazlara büründü.


Tarihi Bayındır Köprüsü'ndeki şelaleye tüneyen ördekler ve Van Gölü'nde inci kefal balığı bekleyen martılar görülmeye değer bir manzara sergiliyor.

Şehir merkezinde vatandaşlar güneşli ve güzel havada dışarıda yemek yiyip çay içerken, yüksek kesimlerdeki evlerin bacalarından ise dumanlar yükseliyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 14:41:32
Güncelleme :5 Aralık 2007 Çarşamba 14:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan babacan IP: 193.255.143.xxx Tarih : 23.12.2007 17:48:01

bayındır köprüsünün yanında durup çevreyi seyre dalmak ve tüm sıkıntılardan bir nebze de olsa uzaklaşmak dünyanın en güzel duygusu inanın