7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Çiftçiye ALO AHZO Hattı

Bitlis'in Ahlat İlçesi Ziraat Odası (AHZO) tarafından bir ilk daha gerekleştirilerek, çiftçiler için 'Alo AHZO' telefon hattı kuruldu. Belirlenen hattı arayan çiftçiler sorunlarına oda mühendislerince çözüm yolları bulacağı kaydedildi. 

AHZO Başkanı Necat Demirden 'Alo AHZO' hattıyla verilecek hizmetler hakkında gazetecileri bilgilendirirken, bu hizmetten sadece ilçe çiftçisinin değil, Bitlis merkez ve ilçelerinin de yararlana bileceğini söyledi. 'Alo AHZO' hattını Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKP) çerçevesinde uygulamaya koyduklarını kaydeden Demirden, amaçlarının yöre çiftçisini her alanda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"412 53 83 No'lu 'Alo AHZO' hattıyla gıda, tarım ve hayvancılık alanında çiftçilerimize çözüm yolu ve önerilerimizi sunacağız. Gerektiğinde çiftçimizin tarlasına veya ahırına giderek sorununu çözeceğiz. Odamızda, gıda mühendisi, veteriner hekim, ziraat mühendisi ve tarım teknikerlerimiz bulunmaktadır. Hattımızı arayan çiftçiler mühendislerimiz ile birlikte sorunlarına çözüm yolu bulacak. Çiftçilerimiz her alanda bilinçlendirilecek. Ekim öncesi ve sonrası ne yapacağını bilimsel olarak anlayacak. Biz bu konuda üstümüze düşen grevi yapacağız. Muhtarlarımız 'Alo AHZO' hattının uygulaya geçmesinde odamıza nemli destek vererek, çiftçilerimizin bize ulaşmasını kolaylaştırdı. Biz çiftçilerimizle, muhtarlarımızla, mühendislerimizle bir ekibiz. Bu ekip ruhu ile yöre çiftçimizi kalkındırmaya ant içtik" dedi. 

Öte yandan, hafta içi her gün sabah 08.00 ile akşam saat 19.00 arasında hizmet verilecek olan 412 53 83 No'lu 'Alo AHZO' hattının, çiftçiler tarafından bilinmesi amacıyla köy ve ilçelerde tanıtım broşürleri dağıtılacağı kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 12:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fethattin kaya IP: 88.226.150.xxx Tarih : 14.02.2007 00:08:39
ahlat ziraat odasının yaptığı tüm çalışmalar takdire şayandır.bir ziraatçı olarak verilen bu hizmetlerden gurur duyuyorum.çalışma sahası ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları bu hizmetlere destek vermeye davet ediyorum