6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Devlet Hastanesinin 5 gündür suyu yok

Mutki ilçesinde suların 5 gün kesilmesi, Devlet Hastanesi'ni zor durumda bıraktı. Su kesintisi nedeniyle diş polikliniği kapatılırken, uzak köylerden gelen hastalar da geri dönmek zorunda kalıyorlar.


50 yataklı Mutki Devlet Hastanesi Baştabipliği, danışma bölümü camına, 'Su kesintisi nedeniyle diş polikliniği kapalıdır' yazısı astı. Diş rahatsızlığı için gelen hastalar geri dönerken, bazı tahlillerin de yapılmadığı iddia edildi. Beş gündür yaşanan su sıkıntısı nedeniyle bir çok alanda hizmetin aksadığı hastanede, su ihtiyacı belediye tankeri ve alınan hazır su ile giderilmeye çalışılıyor. Yan tarafta bulunan binadan alınan su ile temizlik yapıldığı hastanede, diğer ihtiyaçlar ise bidonlarla alınan hazır su ile gideriliyor. Bir haftadan beri temizlik yapamadıklarını söyleyen hastane kantini işletmecisi, bardakları da hazır su ile yıkadıklarını belirterek, "Bir haftadır suyumuz kesik. Hazır su ile bardak yıkıyoruz. Temizlik yapıyoruz. Nereye kadar bu böyle sürecek?" dedi.


Alıcı köyünden gelen Yunus Karakaya da, "Yeğenim hasta. Alıcı köyünden geldik. Su yok, doktor yok. Perişan haldeyiz. Sadece bir bina var ortada. Böyle hizmet olur mu?" ifadelerini kulandı. Salman köyümden geldiğini belirten Yusuf Deniz ise su kesintisi yüzünden tahlil yapamadığından dolayı köyüne geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.
Şebekelerden meydana gelen arızalar gidermek için işçilerle birlikte suyun ana kaynağına giden Belediye Başkanı Birhan Güllübardak, sorunu gidermeye çalıştıklarını söyledi. Yanlarında görtürdükleri borularla kırılan boruları değiştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Güllübardak, çok yerde su borusunun kırıldığını ve onarmaya çalıştıklarını belirtti. Arızalar nedeniyle hastaneye su veremediklerini belirten Güllübardak, "Su borcu olsaydı hastaneye tankerle su vermezdim. Orada yanlış bir sistem var. İki günde bir başhekim değişiyor. Geçici görev ile hastaneye müdür geliyor. Böyle bir sistem olmaz. Bunlarla nasıl verim alınır ki. Böyle bir resmi kurum olmaz. Ne olduğu belli değil oranın. Disiplin olmayan yerde iş olmaz. Kimse doktor ve memur bulamıyor. Belediyeyi suçluyorlar. Bence suçu kendilerinde arasınlar. Arıza olmazsa ben onlara itfaiye ile su vermezdim. 4 tanker su verdim. 60 ton su ama 3 saatte tükettiler. Lojmanlar hastane suyunu kullanıyor. Lojmanlar neden su paralarını vermiyor? Devletten neden su kullanıyorlar. Böyle bir yasa var mı? Kesinlikle su arızası var ve ben sorunu onlara da bildirdim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?