6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Doktorun satranç aşkı

Bitlis Devlet Hastanesi'nin Genel Cerrah Uzmanı Dr. Fikret Baştımar, hastane dışındaki zamanlarını büyük bölümünü satranç oynayarak değerlendiriyor. 

Satrancın Bitlis tarihinde özel bir yere sahip olduğunu belirten Dr. Baştımar, hem beyin geliştirici hem de zevkli olan bu oyunu herkese tavsiye ettiğini söyledi. 

Bir dönem Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Dr. Baştımar, boş zamanlarında satranççıların buluştuğu kahvehaneye giderek zamanının büyük bir kısmını burada geçirdiğini belirterek, "Satranç çok özel bir zeka oyunudur. 
Oturduğumuz kahvehanede yaş ortalaması 50'nin üzerindedir. Bu da satrancın eski bir oyun olduğunu ve tarihinin çok eskiye dayandığının bir göstergesidir. Ancak buranın çok desteğe ihtiyacı var. Bizler buraya gelerek katkı sağlamak istiyoruz. Satranç severlerin burada yer ve ısınma sorunu var. Destek görürlerse başarıya ulaşacaklarından şüphem yok" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahattin baştımar IP: 78.168.69.xxx Tarih : 8.12.2008 18:37:32

amca ben selahattin. dediklerine en içten katılıyorum dediklerin çok doğru satranç hem güzel hem zevkli bir oyun bunu herkesin denemesini isterim seni seviyorum ve söz sadece senin için derslerimde çok ama çok başarılı olucam