6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Eğitime pansiyon engeli

Bitlis'in Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, ilçede yaşanan pansiyon sıkıntısı nedeniyle 2 bine yakın öğrencinin ilköğretimden sonra eğitimlerine devam edemediğini belirtti.


Müdür Bayar, öğrencilerin sadece ilköğretimi okuyabildiğini, lise eğitimine ise devam edemediğini belirtti. Bayar, "Şu anda Tatvan ilçesine bağlı köylerde 2 bine yakın öğrenci ilköğretimi 5. ya da 8. sınıfa kadar okuyabiliyor. İlçede bulunan yurtlar ihtiyaca cevap veremiyor. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yurt sıkıntısı gidermek için elimizden gelen çabaları gösterdik, fakat bir sonuç alamadık. Gösterdiğimiz çabalar sonrasında bize ya hiç ödenek gelmedi, ya da gelen ödenekler yetersiz kaldı. Aileler çocuklarını köyden uzak yerlere göndermek istemiyorlar. Bundan dolayı şimdi bu çocuklar ya çobanlık yapıyor ya da tarlalarda çalışıyorlar. Biz de bunu durumları gördüğümüzde çok üzülüyoruz. Ne yapalım şuan elimizden gelen bir şey de yok" dedi.


Bayar, ilçede Endüstri Meslek Lisesi'ne ait 2 binanın 17 yıldır atıl durumda bekletildiğini ve binanın da eğitimi olumsuz etkilediğini belirterek, "Binaların atıl durumdan kurtarılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na müracaat ettik. Bakanlıktan 100 bin YTL geldi. Bu para binaların onarımına yetmedi. Bu yüzden çalışmalar yarım kaldı. Binaların hizmete girmesi için en az 300 bin YTL' ye ihtiyaç var. Bu binayı en yakın zamanda atıl durumdan kurtarıp pansiyona çevirmek gerekir. Binalar pansiyona çevrildikten sonra köylerde okul sıkıntısı çeken öğrenciler gelip eğitim görecek" şeklinde konuştu Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ise, "Tatvan'da pansiyon sıkıntısı var. Bunu gidermek için zaten çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Tatvan'da şuan Bitlisli iş adamlarımız tarafından yaptırılan ve yapımı devam eden 2 yurdumuz var. Bu yurtların her biri 300 kişilik yurtlar. Tamamladığı takdirde 600 öğrenci alacak şekildedirler. Diğer taraftan da Endüstri Meslek Lisesi'ne ait 2 binanın 17 yıldır atıl durumda. Bu binaları da onarıp en yakın zamanda yurda çevireceğiz. Böylece sıkıntılar giderilecek" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 20:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?