6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ek ders ücreti kesintisine tepki

Tatvan ilçesindeki Eğitim-Sen Temsilciliği, Kurban Bayramı nedeniyle öğretmenlerden kesilecek olan ek ders ücretlerini protesto etti.

PTT Bank önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Tatvan Temsilcisi Ziyaettin Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıllardır eğitim emekçilerinin çalışma koşullarını sürekli olarak zorlaştıran uygulamalara imza attığını belirtti. Yılmaz, bunun en son örneğinin Kurban Bayramı'nda öğretmenlerden kesileceği ek ders ücreti olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle tüm haftanın ek ders ücreti kesilecektir. Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci gününün hafta içine gelmesi nedeniyle, öğretmenler sanki kendi iradesi ile derslere girmemiş gibi değerlendirilmesini tam bir skandal olarak değerlendiriyoruz. Bakanlık, geçmişte pek çok kez olduğu gibi yine yüz binlerce öğretmeni zor durumda bırakacak, onları mağdur edecek tutum ve davranışlar içine girmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine göre ulusal bayramlar iş gününe denk geldiği zaman öğretmenler ders görevi yapılmış sayılacak ve ek ders ücretleri ödenecektir. Ancak nedense dini bayramların hafta içine gelmesi durumunda öğretmenler bu günlerde ders görevi yapılmış sayılmayacak ve derse girmemesinin sorumlusu öğretmenin kendisi olmadığı halde öğretmenler hak ettiği ek ders ücretlerinden mahrum bırakılacaktır. Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmaz iken dini bayramlarda böyle bir kesintiye gidilmesini anlamak mümkün değildir" dedi.

Bu haksız uygulama nedeniyle ilköğretim okullarında yüz binlerce öğretmenin 60 ile 90 YTL arasında kaybı olacağını belirten Yılmaz, "Yıllardır borç içinde yaşayan, ay sonunu getirmekte zorlanan öğretmenlerimize böyle bir uygulamanın reva görülmesi, ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Bir taraftan bütçeden en çok payın eğitime ayrıldığı iddia edilirken, diğer taraftan Bakanlığın öğretmenlerimizin üç kuruşluk kazancına göz dikilmiş olması düşündürücü olduğu kadar anlamlıdır. Eğitim Sen olarak tüm eğitim emekçilerine sesleniyoruz; ek ders ücretlerimizin haksız yere kesintiye uğramasına ve AKP hükümetinin eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına yönelik tüm uygulamalara karşı örgütlenmekten, birlikte, omuz omuza mücadele etmekte başka çıkar yol yoktur. Eğer bizler, yaşanan haksız uygulamalara bugünden demokratik tepkilerimizi göstermezsek yarın daha kapsamlı hak kayıpları yaşanmasının kaçınılmaz olacağı ortadadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 18:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?