6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

En hafif baston için Guinness'e aday

Daha önce dünyanın en yaşlı insanı olduğu belirtilen Seher Nine ile Guinness rekorlar kitabına girmeye çalışan Bitlis'in Adilcevaz ilçesi, bu kez de üretilen en hafif bastonla rekor kırmak istiyor.


Adilcevaz'da baba mesleği bastonculuğu büyük bir özveriyle devam ettiren Birol Bastonculuk Firması sahibi Cumali Birol, dünyanın en hafif ve en kaliteli bastonlarını ürettiğini iddia ediyor. Bu iddiasını belgelemek için harekete geçen Birol, bunun için uluslararası arenada geçerli olan Guinness rekorlar kitabına girmek istiyor.


100 yıllık ata mesleğini sürdüren baston ustası Birol "Katıldığımız festival ve fuarlarda bastonlarımızın hafifliği vatandaşların dikkatini çekmişti. Vatandaşlar tarafından bastonlarımızın çok hafif olduğu söylendikten sonra biz de araştırma içerisine girdik. Baktık ki normal kullanılabilir bastonlar 300-400 gram ağırlığında iken bizim ürünümüz sadece 145 gram" dedi.


Baston üretimi konusunda şimdiye kadar birçok ödül aldıklarını anlatan Birol, dünyanın en hafif bastonu için yakında Guinness rekorlar kitabına başvuracaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 17:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent bayil IP: 88.251.237.xxx Tarih : 5.08.2007 15:11:35
sevgili kardeşim cumali bu işi 6 yaşından itibaren yapıyor bence çoktan guinness rekorlar kitabına girmeye hak kazandı. kendise başarılar diler sevgiler sunarım