7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Eski bakanlardan eğitimie destek

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı olan AK Parti Bitlis milletvekili Zeki Ergezen, maddi durumu iyi olmayan 3 genç kız kardeşin dershane ve barınma masraflarını karşılayarak eğitimlerine devam etmelerini sağladı.

itlis'in Mutki ilçesine bağlı Boğazönü köyünde yaşayan ve maddi durumları iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen Ayfer, Sahime ve Zahide Birlik adlı kız kardeşlere, Zeki Ergezen yardım eli uzattı. Dershane, barınma ve tüm masraflarının Ergezen tarafından karşılandığını belirten Sahime Birlik, bu yüzden kendilerini çok şanslı bulduklarını söyledi. Ergezen yardım etmeseydi eğitimlerine devam etmelerinin imkansız olduğunu belirten Sahime Birlik, "Liseyi Bitlis'te okuduk ama üniversiteyi kazanamadık.

Dershaneye gitmek istedik, maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemedik. Daha sonra eski Bakanımız köye geldi. Biz de 3 kız kardeş okumak istediğimizi ama maddi durumumuzun iyi olmadığını söyledik. Sayın Ergezen tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirtti. Çok sevindik. Üniversiteye hazırlanmamız için bizi Bitlis merkezdeki dershaneye kaydettirdi. Dershane köye çok uzak olduğu için bir de ev kiraladı. Tüm masrafları kendisi karşılıyor. Bu anlamlı yardımlarından dolayı kendisine sonsuz teşekkür borçluyuz" diye konuştu.

Çevrelerinde okumak isteyen birçok kız olduğunu ancak maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadıklarını belirten Zahide Birlik ise işadamlarına çağrıda bulunarak, "Bu genç kızların okuyabilmesi için işadamları ve hayırsever vatandaşların yardımı şart" dedi.

Özel Bilgim Fen Dershanesi Müdürü Mehmet Aydın da, "Kurum olarak maddi durumu iyi olmayan kızlarımızı burada okutmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar her konuda yardımcı oluyoruz. Okuyan her kızımızın Bitlis'te yaşamı değiştireceğini, modern hale getireceğini düşünüyoruz. Bu kızlarımızın birer doktor veya avukat olması güzel bir emsal teşkil edecek. İşadamlarına, maddi durumu iyi olmayan ve okumak isteyen kızlarımıza yardım eli uzatmaları çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 10:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?