6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Hastane binası okul oluyor

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Taş mahallesinde yaşanan okul sıkıntısını gidermek için boş durumda olan devlet hastesi binasını onarılarak okula dönüştürüleceğini söyledi.


Mahallede bulunan Gazi Paşa İlköğretim Okulu'nun yıkılmasının ardından yaşanan okul sorununun çözümü için boş durumda olan eski devlet hastanesinin okula dönüştürüleceğini belirtti.

Beşminare mahallesine taşınan devlet hastanesinin eski binasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettiklerini kaydeden Vali Atbaş, "Mahallede okulun olmaması gerek öğrencileri ve gerekse velileri zor durumda bırakıyordu. Ancak yer sorununu bir türlü çözemiyorduk. Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonunda atıl durumda olan eski devlet hastanesini yeniden onarılarak okula dönüştürme kararı aldık. Hastane içerisinde gerekli düzenlemeler yapılacak. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmet verecek konuma getirilecek" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 17:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih özen IP: 85.104.247.xxx Tarih : 18.10.2007 00:17:36

sayın valimize teşekkür ederiz.Açılacak bu okula "Muhtar İrfan Küsem İlk Öğretim Okulu" isminin verilmesi tüm Bitlis ve Taş Mahallesi halkının ortak arzu ve görüşüdür.