6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Hastaneden diş protez hizmeti

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Kangın, diş protez konusunda vermeye başladıkları hizmete yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Talep, beklentilerimizin çok üstünde çıktı. Günde 170 hastaya randevu veriyoruz" dedi. 

Kangın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede onlarca yeniliği yaşama geçirdiklerini, yeni yılla birlikte diş protez hizmeti vermeye başladıklarını söyledi. 

Artık ağzında dişi olmayan yaşlı bir hastanın, bir haftada protezini alıp hastaneden gidebildiğini belirten Kangın, "1 Ocak'tan itibaren hastalarımızı kabul etmeye başladık. Daha önce hastalar özel diş kliniklerinden ve özel muayenehanelerden bu hizmeti alıyorlardı. Yani protezlerini bu şekilde yaptırıyorlardı. Bizim baktığımız yeşil kartlı hastalar bu hizmeti alamıyorlardı. Biz de bu hastalara yönelik olarak hizmet alımlarımızı gerçekleştirdik. Çünkü hastalarımızın yüzde 80'i yeşil kartlılardan oluşuyor. Şu anda bu hastalara diş protez hizmeti veriyoruz. Yani dişi olmayan bir hasta, bir hafta içinde protezini alıp gidebiliyor" dedi. 

Dişinde köprü yapılması gereken hastanın, özel doktorlara ödediğinin çok altında cüzi bir rakamı kendilerine ödediğini ifade eden Kangın, özellikle yeşil kartlı hastaların bu hizmetten yararlanmasını istediklerini belirtti. Kangın, günde yaklaşık 170 hastaya randevu verildiğini belirterek, "Hastalarımızın büyük kısmı yeşil kartlı. Bu hastalar dişlerini ya dışarıda yaptırıyorlardı ya da böyle bir hizmet alamıyorlardı. Eskiden diş polikliniğine ayda 160-170 kişi geliyordu. Şimdi ise bir günde bu rakamı buluyor" diye konuştu. 

Kangın, protez hizmetinin randevuyla işlediğini, yaklaşık 100 hastanın dişlerine kavuştuğunu ve çok sayıda hastanın ise işlemlerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 12:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?