3
Mayıs
2024
Cuma
BİTLİS

Her şeyi tersten okuyor

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu köyündeki 10 yaşındaki ilkokul 4. sınıf öğrencisi Büşra Adlığ’nın tersten okuma yeteneği, görenleri şaşırtıyor.

Küçüksu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Büşra Adlığ(10), küçük yaşta kazandığı tersten okuma yeteneği ile arkadaşlarının okuduğu metinleri bir çırpıda tersten okuyor. Uzun cümleleri şarkıları ve türküleri de hiç takılmadan okuyabilen Büşra’nın yeteneğini görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Tersten okumaya küçük yaşta merak saldığını ilgi duyduğunu belirten küçük Büşra, ilk önce çevresiyle konuştuğu kelimeleri, sonra da cümleleri tersten okumaya başladığını söyledi.
Adlığ, "Bazı arkadaşlarım cümle kurarken, ben içindeki kelimelerin tersten okunuşunu bulmaya çalışıyordum. Böylelikle tersten okumaya alıştım. Şimdi şarkıları ve cümleleri tersten okuyabiliyorum. İlk başta biraz zorlanıyordum ancak şimdi artık her şayi nasıl düz okuyabiliyorsam tersten de aynı şekilde okuyabiliyorum. Bunu geliştirmek içinde arkadaşlarımın bana sorduğu sorulara ve okudukları metinleri tersten okuyup yine tersten cevap veriyorum." diye konuştu.

Bu yeteneğini gören herkesin çok şaşırdığını kaydeden Adlığ, en zor kelimeleri bile tersten okumakta zorlanmadığını ifade etti.

Küçük Büsra’nın sınıf arkadaşlarından Fatih Yalçınkaya ise, Büşra’nın tersten okumasının büyük bir yetenek olduğunu belirterek, “İlk başta tersten konuşmasına çok şaşırıyorduk ancak artık alıştık.” Dedi.

Küçük Büsra’nın sınıf arkadaşlarından Sümeyye Şalumlu da, “Büşra çocukluktan beri benim arkadaşım. Biz ne söylersek ne okursak o hep tersini söylüyor. Bu çok büyük bir yetenek hepimiz arkadaşımızla gurur duyuyoruz.” Diye konuştu.

Büşra’nın Sınıf Öğretmeni Yakup Yarız ise 3 yıldır Büşra’nın sınıf öğretmenliğinin yaptığını belirterek, öğrencisindeki bu yeteneğin büyük bir yetenek olduğunu söyledi.

Büşra'nın yeteneğini her geçen gün daha fazla geliştirdiğine vurgu yapan Öğretmen Yarız, ilk zamanlarda yalnızca birkaç kelimeyi tersten okuyan öğrencisinin, şu anda cümleleri ve şarkıları tersten okuyabildiğini belirtti.

Büşra’nın söylenen tüm kelimeleri anında hiç düşünmeden tersine çevirebildiğini anlatan Yarız şöyle konuştu: “Büşra’da ki yetenek gerçekten büyük bir yetenek. Büşra, insanların düz okumakta bile zorlandığı cümleleri ve şarkıları hiç takılmadan tersten okuyor. Emin olabilmek içinde bizzat kendim çevirdiği kelimeleri teker teker incelemedim. Ancak hepsini hiç yanlış yapmadan doğru şekilde tersine çevirdiğini gördüm. Büşra aynı zamanda sadece kelimelerle kalmayıp şarkıları, türküleri ve hatta şiirleri de tersine çevirebiliyor. Bazen sınıfta canımız sıkıldığı zaman Büşra’dan hep düz dinlediğimiz şarkıları bize tersten söylemesini istiyoruz. Gayet hiç zorlanmadan çevirip söylüyor. Hem bizi hem de arkadaşlarını bu şekilde eğlendiriyor. Tüm sınıf olarak Büşra’nın bu yeteneğini daha geliştirmesi için özel olarak ilgileniyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe 09:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?