6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Hizan AB projeleri ile gelişiyor

Hizan İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, Avrupa Birliği'nden (AB) sağlanan hibe ve kredi fonlarına büyük bir rağbet gösterildiğini ve bu projelerin ilçeye belirgin bir canlılık getirdiğini belirtti.

Kaymakam Boztepe İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) çerçevesinde Avrupa Birliği'nin kullanıma açtığı fonlara ilçelerinde büyük bir rağbet olduğunu belirtti.

Boztepe, programın uygulamada olduğu süre boyunca gerek kent merkezinde gerekse de köy ve mezralarda yaşayan ve üretim yapan halkın bu desteği yakından takip ederek büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Hizan'da en büyük sorunlardan biri işsizliktir. AB fonlarına ilgi gösteren kesimin büyük oranda bu fonlardan yararlandı ve işsizliğin bir nebze de olsun azaldı. Hizan'da işsizliğin azaltılmasında DAKAP ve benzeri programların yararlı olacaktır. Ancak projenin tarihinin bitmiş olması ve yatırıma yönelik olmayan çoğunlukla eğitim programları şeklinde yapılan projeler Hizan'da işsizliği kısmen azaltmış olsa da ciddi ve hissedilir bir istihdam sorunumuz hala var. Yapılan projelerde yatırıma, bilhassa hayvansal ürünlerin üretimi ve tesisleşme konusuna eğilinmiş olsaydı ilçeye ve bölgeye daha yararlı olacaktı. AB fonları azımsanmayacak bir istihdam sağlamıştır. Fakat bu istihdam projesi kabul edilenlerin yakın çevresiyle ilişkili lokal projeler oldu" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?