7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Hizan üzümü'ne büyük rağbet

Bitlis'in Tatvan ilçesinde uzun süredir seyyar satıcıların, manavların ve büyük marketlerin beklediği Hizan üzümü tezgahlardaki yerini aldı.


Hizan'ın yüksek tepelerindeki bağlarda yetişen üzümün il ve ilçelerde büyük rağbet gördüğü bildirildi. Van Gölü Manavı işletmecisi Abdurrahim Bozan, Hizan üzümünün piyasaya çıkmasıyla beraber işlerinde büyük bir hareketlilik olduğunu ifade etti. Bozan, "Tatvan ilçesinde Hizan üzümüne çok rağbet var. Müşteriler gelip özellikle Hizan üzümünü almak istediklerini söylüyorlar. Hizan üzümü İstanbul, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Van başta olmak üzere bir çok ile gönderiliyor" dedi.


Bozan, günde ortalama 300 kilogram Hizan üzümünü sattığını belirterek, daha fazla üretim yapılması için bağcıların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Bozan, "Kalitesine göre üzüm fiyatı 700 Ykr ile 1.5 YTL arasında değişiyor. Hizan ilçesinde bağcılık projelerinin geliştirilmesi durumunda hem üreticiye önemli bir gelir kaynağı sağlanacak, hem de daha fazla üretimin gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 20:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?