6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Hizan'da heyelan

Hizan ilcesinde meydana gelen heyelan sebebiyle 30 yerlesim biriminin yolu ulasima kapanirken, vatandaslar her gun kilometrelerce yolu yurumek zorunda kaldi. 

Hizan ilcesi ile Kolludere beldesi arasinda bulunan yolun, Horoz Deresi mevkiinde 3 ayri noktada meydana gelen heyelan sebebiyle 30 yerlesim biriminin ulasimi askadi. Kolludere ve Urunveren gurup koylerinin ulasimini saglayan yolda yagislardan dolayi yasanan toprak kaymasi sebebiyle koylere 4 gundur ulasim saglanamiyor. Vatandaslar, heyelanin meydana geldigi bolgeye kadar minibuslerle geldiklerini belirterek, araclarin cikamadigi yeri ise yuruyerek gectiklerini soyledi. 

Heyelanin meydana geldigi yerde calisma baslatan Bitlis Il Ozel Idaresi Koy Isleri Mudurlugu'ne ait dozerin arizalanmasi sonucu calismalarin durdugu bildirildi. Bagbasi koyu sakini Ridvan Aslan, yaklasik 15 kilometre yol yuruduklerini bu sekilde ilce merkezine ulastiklarini soyledi. Aslan, heyelanin 3 ayri noktada meydana geldigini belirterek, "Asiri yagislar yuzunden yolun gectigi uc ayri bolgede kaymalar oldu. Dagin kaymasi ile birlikte ulasima kapanan yol, 30 yerlesim biriminde yasayan vatandaslari da magdur etti. Koy Isleri Mudurlugu'ne ait dozer calisma sirasinda arizalaninca 4 gunden beri tehlikeli bir yolculuk yapiyoruz. Heyelan dolayisiyla ulasima kapanan bolgede 30 yerlesim birimi var. Buralarda herhangi bir hasta ya da baska bir durum olmasi halinde neler yasanabilecegini tahmin bile edemiyoruz. Yolun bir an once ulasima acilmasi icin yetkililerden yardim istiyoruz" dedi. 

Yuruyerek hastaneye gitmeye calisan 70 yasindaki Kasim Yilmaz ise bir an evvel yolun ulasima acilmasini istedigini soyledi. Hizan ilcesine yaklasik 15 kilometre mesafede olan heyelan noktasina takviye arac gonderilmesi gerektigine deginen Yilmaz, "Dag kayiyor. Bir dozer gonderilmis, bu aracla burayi ulasima acmak mumkun degil. Buraya takviye is makineleri gonderilmelidir" diye konustu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 14:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süreyya denizci IP: 81.213.209.xxx Tarih : 8.05.2007 23:34:01
allah korumuş sizleri memleketlilerim geçmiş olsun hepinize süreyya denizci gaziantep