6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

İçme suyunun yüzde 80'i boşa gidiyor

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, eski şebekeler ve kaçak kullanım nedeniyle içme suyunun yüzde 80 oranında boşa gittiğini söyledi.

Başkan Özdemir, 1950 yılında yapılan içme suyu şebekesinin artık hizmete cevap veremediğini, boruların çok eski olması ve kaçak kullanım nedeniyle musluklara gitmesi gereken suyun yüzde 80 oranında kayba uğradığını belirtti.

Özdemir, "Duap mevkiinde şehrimize gelen suyun şebekesi çok eski. Bu nedenle su kaybımız çok fazladır. Ayrıca kaçak su kullanımı da fazla olunca bu sıkıntımız artıyor. Depodan gelen 20 bin metreküp su, şehre yetişene kadar sadece 4 metreküp kalmaktadır. 16 metreküp su hem boruların eski olması hem de kaçak su kullanımı nedeniyle kayba uğruyor. Bu nedenle yeni bir şebeke çekmemiz şarttır" dedi.

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, İller Bankası aracılığıyla yeni bir şebeke için proje çalışması başlattıklarını söyledi. Özdemir, "Su kaybını önlemek için İller Bankası ile görüştük. Şu anda proje çalışmalarına başlandı. İlimizi yeni bir şebekeye kavuşturacağız. Yeni şebeke ile su kaybını tamamen önleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 18:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?