6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Karlar üzerinde doğum yaptı

BİTLİS'te yolu kardan kapalı olan Tabanözü Köyü'nde doğum sancıları tutan 30 yaşındaki Fahire Gülmez, kızakla hastaneye ulaştırılmaya çalışılırken yolda karlar üzerinde doğum yaptı. Doğum ardından anne Fahire Gülmez ve bebek köydeki evlerine dönerken köye ulaşmayı başaran 112 Acil Servis ekipleri anne ve bebeğin sağlık kontrollerini yapıp köyden ayrıldı.

Bitlis'e 25 kilometre uzaklıktaki Tabanözü Köyü'nde yaşayan 3 çocuk annesi Fahire Gülmez'in dün akşam saatlerinde dördüncü bebeğinin doğum sancıları başlayınca yakınları durumu telefonla 112 acil servise bildirdi. Köy yolunun kardan kapalı olması, sağlık ekiplerininin gelişinin uzun sürmesi ve Fahire Gülmez'in doğum sancılarının artması üzerine eşi Hayrettin Gülmez birkaç yakını ile birlikte eşini kızakla ambulansa ulaştırmaya karar verdi.

Gülmez, kızakla 112 acil servis ambulansın gelebileceği en yakın olan Değirmenaltı Köyü'ne doğru yola çıkarıldı. Köyden birkaç kilometre uzaklıkaştıktan sonra kar ve tipinin bastırması üzerine yakınları çaresiz kadını köye geri götürmek istedi. Ancak sancıları iyice artan kadın karlar üzerinde dördüncü bebeğini dünyaya getirdi. Doğum sonrası yakınları Fahire Gülmez'i alarak evine götürdü.

Fahire Gülmez'in evine ulaşmasından kısa bir süre sonra 112 Acil Servis ekipleri köye ulaştı. Fahire Gülmez'e zamanında yetişemeyen Acil Servis ekipleri anne ve bebeğin sağlık kontrollerini yaptıktan sonra, sağlık durumunun da iyi olması üzerine köyden ayrıldı. Gülmez'in zor kuşullar altında ölümle pençeleşerek doğum yapması eşi Hayrettin Gülmez'i sevindirdi.

Baba Gülmez, kış aylarında bu olayları hep yaşadıklarını belirterek, “Sağlık ekiplerine haber vermemiz bile çok zor oldu. Köyde telefonlar çekmiyor. Eşimin sancıları başlayınca evi köyün çıkışında bulunan muhtara giderek durumu bildirdik. Her şeye rağmen eşimin kurtulmasına şükrediyorum” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 11:52:15
Güncelleme :8 Şubat 2007 Perşembe 12:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEDEFFF IP: 85.103.18.xxx Tarih : 9.02.2007 18:50:44
çok gecmiş olsun kardeşım allha anali babali büyüsun bebeyın şükür kürtalmişin karda yaşmak nedemektır iyi bilirım ALLHA rizası için şü yolar actırım bitlis valisi sende çok ricam hastalar biğün yolda hayatın kayıp edecekler biraz duarli olun ALLHA hasta kardeşlerımin yatdımcısi olsun keşe elımsen bişey gelseysı kardeşlerım inanin böyle haberler okuduğüm zaman çok üzldum ALLHA YARMCINIZ OLSUN BİTLİSE SELEM ARKDAŞIM TEZ ĞÜNDE KÖRTALİSIN NAZLİ