7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Katı atık projesi ihale aşamasında

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, hazırlanan Katı Atık Projesi'nin (Bİ-KA) şehrin temizlik açısından kurtuluşu olduğunu belirterek, "Projeyi hayata geçirdiğimiz zaman Bitlis şehircilik zihniyeti açısından bir devrim yapmış olacaktır" dedi.

Bitlis, Tatvan, Güroymak ilçeleri ile Günkırı ve Gölbaşı beldelerini faydalanacağı ve Rahva Ovası Bellek Tepe Mevkiinde yapılacak olan katı atık depolaması ve geri dönüşüm tesisinin ihale ön duyuru aşamasına geldiği bildirildi. Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve 12 milyon Euro tutarında olan projenin hayata geçmesiyle ilin temizlik anlamında kurtuluşu olacağını söyleyen Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, ayrıca Bitlis'in şehircilik zihniyeti açısından bir devrim olacağını belirtti. Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, "Katı Atık Projesi Bitlisin temizlik açısından kurtuluşu demektir. Bitlis ilinin çöp problemi bu proje sayesinde kökten çözülecektir. Projemiz Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından ihale aşamasına getirilmiş ve ön duyuruları yapılmıştır. Ön duyuru süreleri tamamlandıktan sonra ihaleler için teklifler alınacaktır. Katı Atık projesini hayata geçirdiğimiz zaman Bitlis şehircilik zihniyeti açısından bir devrim yapmış olacaktır" dedi.

Başkan Özdemir, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin, ekipman ve mal alımları ihalelerinin ön duyuru aşaması başladığını belirterek, "Bu aşamada ilk olarak sürekli depolama ve geri dönüşüm tesisinin inşaatı, sürekli depolama tesisinde kullanılacak olan makinelerin ve teçhizatların satın alınma ve projenin teknik destek hizmet alımlarının ihalesi Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin resmi internet sitesi olan 'www.mfib.gov.tr' adresinde ön duyuru ile ilana çıkmıştır" ifadelerine yer verdi.

Özdemir, uluslararası açık ihale usulüne göre yapılacak olan ihalelerin, PRAG (Avrupa Birliği Satın Alma Prosedürleri) ve Kamu İhale Kanunu normlarına göre gerçekleştirileceğini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 13:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?