6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Kış hazırlıkları erken başladı

Tüm yurt genelinde aşırı sıcaklıklardan dolayı vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Bitlisliler ise kışa erken hazırlanıyorlar.


Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyünde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Kenan Birkaç, Nemrut Dağı eteklerinde (Kefkor) adı ile bilinen otları keserek hayvanların kışlık yem ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

 Birkaç, topladıkları otları traktörüyle köyüne taşıdığını belirterek, "Özellikle bu aylarda çocuklarımla birlikte dağlara gelerek bu otu kesiyorum. Traktörümle de köye götürüyorum. Kış aylarında hayvanlarımızı bu otla ve dışarıdan aldığımız çeşitli yemlerle besliyoruz. Yaklaşık 10 traktör römorku kadar ot keserek uzun geçen kış aylarında hayvanlarımı besliyorum" dedi.


Yaklaşık 100 küçük, 10 da büyükbaş hayvanının olduğunu söyleyen Bikaç, "Köylü olarak rençber insanlarız. Kavurucu sıcaklar bizleri fazla etkilemez. Temiz hava soluduğumuz içinde daha sağlıklıyız. Burada yetişen otlarla da hayvanlarımızı daha sağlıklı ve verimli şekilde besliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 13:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?