6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Köylerle bağlantı kesildi

Bitlis'in Mutki ilçesi'ne bağlı Meydan Bölgesi'nde meydana gelen heyelan, 12 köye ulaşım sağlayan yolun kapanmasına neden oldu.İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, heyelan yüzünden çöken yolun onarılması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz hafta bölgede etkili olan kar yağışı ve yağmur, Mutki İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Meydan Bölgesi'nde 2 gün önce heyelana neden oldu.

Kar ve yağmur suları ile yumuşayan toprak ve büyük kayalar, yol kenarındaki teperden koparak, 12 köye ulaşım sağlayan grup köy yoluna indi.

Ulaşımı kesen heyelan, yolun bir bölümünü de dereye sürükledi. Yolun ulaşıma kapanmasının ardından Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, bölgede çalışmalara başladı. Bir taraftan yoldaki heyelan temizlenirken, diğer taraftan da yolun onarılmasına çalışılıyor.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bölgedeki çalışmaların en kısa zamanda bitirilmeye çalışıldığını söyledi. Vali Yurdakul, kar yağışyının yoğun olarak yaşandığı bir kış dönemi geçirdiklerini, buna karşılık başarılı bir karla mücadele çalışması yürütüldüğünü de belirterek, "Ekiplerimiz, geceli ve gündüzlü çalışma yürüterek vatandaşlarımızın mağdur olmalarının önüne geçtiler. Son derece başarılı bir mücadele veren ekiplerimizi tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın kırsalda ve şehir merkezinde mağdur olmamaları için çok özel çabalar harcandı. Zannediyorum bundan sonra fazla ağır bir kar yağışı olmayacak. Olursa da ekiplerimizin mücadelesi devam edecek" dedi.

Bu arada, bölgedeki yoğun kar yağışı ve yağmur, Meydan Köyü'nde ise sele neden oldu. Sel nedeniyle Meydan köyü ilköğretim okulu sular altında kaldı. Okulun sular altında kalması nedeniyle, eğitim, köyde bulunan sağlık ocağına ait bir odada veriliyor. Okulun çevresindeki çamurun temizlenmesi için de çalışmalar yürütülüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2013 Çarşamba 13:32:47
Güncelleme :30 Mart 2013 Cumartesi 10:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?