7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Kültür balıkçılarına sertifika

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) tarafından kabul edilen, 'Bitlis, Van, Hakkari, Muş İllerinde Kültür Balıkçılığını Geliştirmek ve Kapasite Oluşturma Projesi' kapsamındaki 5 aylık eğitimlerini tamamlayan Eren Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksekokulu'nda okuyan 67 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Tören açılışında konuşan Tatvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Safiye Küçük, proje kapsamında, geçtiğimiz şubat-haziran ayları arasında okulda düzenlenen kursa katılan 67 kursiyerin sertifikalarının dağıtacaklarını belirtti. Küçük, "Şuan okulumuz öğrencilerinden 20 kişiye sertifikalarını vereceğiz. Okuldan mezun olup giden öğrencilerin sertifikalarını da adreslerine göndereceğiz" dedi.


Safiye Küçük, 5 ay süren kursta modern balık üretimi, balık hasadı ve paketleme, balık işleme ve muhafazası ile balık pazarlama metotları başta olmak üzere değişik konularda derslerin verildiğini kaydederek, "Proje bölgesinde kültür balıkçılığının geliştirilmesi, balık üretimi için kullanılacak yeni kaynakların daha bilinçli işletilmesi, kırsal alanda yaşayan insanların bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve çiftçilerin gelirlerinin artırılması, dolayısıyla kırsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçladık" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere sertifikalarını Okul Müdürü Safiye Küçük, Müdür Yardımcısı Behçet Kocaman ve diğer öğretim görevlileri tarafından verildi. Törene yaklaşık 100 kişi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 16:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?