6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Kurbanda et tüketimine dikkat

Ahlat İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Rauf Akın İnanmış, vatandaşların Kurban Bayramı'nda et tüketiminde aşırıya kaçmaması konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Et tüketimin bölgede çok yaygın olduğunu belirten Dr. İnanmış, buna paralel olarak kötü kolesterol (trigliserit) düzeyinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Etin dinlendirilerek tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Doktor İnanmış; "Kurban Bayramı'nda et tüketimi ister istemez artıyor. Bayramlarda kesilen kurban etleri dinlendirilmeden çok taze olarak tüketiliyor. Dinlendirilmeyen etlerin sindirimi zor olur. Bunun sonucunda özellikle bağırsak, ülser ve mide hastalıkları olanlarda ciddi rahatsızlıklar yapabiliyor. Hayvansal gıdalar yüksek kolesterol ve kalp hastaları için büyük tehlikedir. Bu tür rahatsızlığı bulunanların özellikle günde sadece bir öğün et yemeleri, yağsız eti haşlama olarak tercih etmeleri büyük önem arz ediyor. Aynı şekilde kanda dolaşan yağ maddesi olan kolesterolü yüksek olanlarında bayramda ikram edilen et ve tatlılardan uzak durmaları gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?