6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

'Nemrut'a kayağa gelin' çağrısı

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, Nemrut kayak tesislerini tanıtmak için iyi bir organizasyonun olmasının şart olduğunu söyledi.

Kayak Federasyonu Başkanlığı tarafından 1 Aralık 2007 tarihinde Ankara’da Dedeman Otelinde yapılan 2. Kayak Sempozyumuna katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, Bitlis’in kış potansiyelini ve Nemrut Kayak Tesislerini ulusal bazda tanıtmak ve bilgilendirmek amaçlı olmak üzere bir organizasyonun yapılmasını faydalı gördüğünü söyledi.

Yapılan Sempozyuma Spordan Sorumlu Devlet Bakanı M. Ali Şahin başta olmak üzere, bazı illerin Milletvekilleri, Valileri, ilgili kurum temsilcileri, sporcular ve İlden de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir’in katıldığı belirtildi.

Sempozyumda kayak sporunun ve kış turizminin sorunları ve olması gerekenlerin gündeme geldiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, özellikle 2011 yılında Erzurum’da yapılması planlanan dünya üniversite oyunları için alt yapı çalışmalarının ve yapılması planlanan çalışmaların tartışıldığını kaydetti.

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ın Dünyada ve Türkiye’de kayak sporuna yönelik çalışmalar ve organizasyonları anlattığına değinen Taşdemir, “Devlet Bakanımızda bu sporun önemi ve desteğini ifade etti. Bazı İllerin Milletvekilleri ve Valileri konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Bende konuyla ilgili olarak açıklığa kavuşturulması gereken bir iki konuyu dile getirdim. Ve bu arada kayak tesislerimizin son durumunu tanıtım amaçlı katılımcılara ifade ettim” şeklinde konuştu. 

Gerek kış turizmine yönelik özel teşebbüs temsilcilerine ve gerekse kayak sporseverleri Bitlis'e davet ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, sözlerine şöyle devam etti:


“Gençlik Genel Spor Müdür Yardımcısı da kayak sporuna yönelik İlimizin çalışmalarından övgü ile bahsettiler. Kayak Federasyonu Başkanı da İlimize yapacakları desteği sürdüreceklerini açıkladı. Bu tür organizasyonlara tanıtım adına olsun, bilgi alış veriş adına olsun sürekli katılımın olmasını yararlı olacağını düşünüyorum. Hatta yeri sonradan tespit edilmek kaydıyla ulusal bazda Bitlis kış turizmi ve kayak sporu ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme amaçlı olmak üzere bir organizasyonun yapılmasını faydalı görmekteyim”

Serkan - Özkan OLCAY/ BİTLİS Haber
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 12:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan hoca IP: 88.227.246.xxx Tarih : 14.12.2007 19:03:56

tatvana yapılan kayak tesisi çok güzel.ben şansan çok beğendim.emeği geçenlere teşekkür ederim.ancak tesisin acilen yerli ve yabancı turizme verebilecek bir duruma getir,lmesi gerekiyor.tesis güzel bir şikayetimiz yok fakat orda barınacak ,oturulacak bir yer yok.en azından acilen bu yıl için bir cafe yapılması gerekiyor.daha sonra da bir otelin olması şart.bir tatvanlı olarak başta tüm tatvanlıları ve tüm insanları bu yıl nemrutaki kayak tesisine bekliyorum.HİÇ KORKMAYIN!EĞER KAYAMIYORSANIZ GELİN MANZARAYI GÖRÜN. SELAMLAR