7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Öğrenciler tarihi mekanları gezecek

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, ilin tarihini bilmeleri ve tanımaları amacıyla öğrencileri tarihi yerleri gezdireceklerini söyledi.

Tulmaç İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'teki tarihi mekanların oldukça fazla olduğunu ancak yeteri kadar tanıtılmadığını belirtti. Bitlis'te yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun yaşadığı yerlerin tarihlerinden habersiz olduğunu belirten Tulmaç, "İnsanların yaşadıkları yerlerin tarihi ve turistik mekanların tarihçelerini bilmesi gerekir. Bu amaçla öğrencilerin Bitlis ve ilçelerindeki tarihi yerleri gezmeleri için araç tahsis edeceğiz. Buradaki tarihi yerleri daha yakından tanımalarını sağlayacağız. Bu konuda yeteri derecede bilgilere sahip olan öğrenciler arasında yarışmalar düzenleyeceğiz. Elde edilen bilgi formatıyla ildeki vatandaşları da bilgilendirmeye çalışacağız" dedi.

Bitlis'teki tarihi yerlerin Çanakkale ve diğer ilerle eş durumda olduğunu belirten Tulmaç, şunları söyledi:

"Sadece Bitlis'in ilçesi olan Ahlat'a baktığınızda kahverengi taşlarıyla, mavi deniziyle, yemyeşil doğasıyla, Selçuklu mezar taşlarıyla, yine her köşesinden Selçuklulara ait tarihi eserleriyle muhteşem bir yer. Bu muhteşem şehri ilk gördüğünüz andan itibaren hayran kalınacak türden bir yer. Atalarımızın Anadolu'yu yurt edinmeden önceki ilk durağı Ahlat'tır. Burası çok şeylerin anlatıldığı yine üzerine çok şeylerin konuşulacağı bir şehir. Öğrenci ve öğretmenlerimiz bize gelip 'Biz Çanakkale'ye gitmek istiyoruz' diyorlar. Bence ilk önce kendi çevresindeki tarihi yerleri öğrenmek lazım. Öğrendikten sonra başka yerlere gidip görmek gerekir. Memleketimizin her yeri zaten tarih kokuyor. Bitlis veya Çanakkale fark etmez. Yurdumuzun her yeri aynı ve aralarında fark yok. Vatanın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış, bu toprakların değerini çok iyi bilmek gerekir. Biz bunların değerini yeni yetişen gençlere, yani öğrencilere anlatacağız ki, Türkiye'nin geleceği olan bu gençler üzerlerindeki büyük sorumluluğun farkına varsınlar. Ne zorluklarla bu vatanın kurtarıldığını bilsinler, ona göre üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapsınlar."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 17:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?