6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Okullarda şiddet olayları

Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Abdulgani Cayhan, okullardaki her geçen gün artan şiddet olaylarının bir an evvel önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Şiddeti polisle değil, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanla çözülmeli" dedi.


Başkan Cayhan, İHA muhabirine yaptığı açıklama, son günlerde okullarda yaşanan şiddet olayların her geçen gün arttığını belirtti. Cayhan, okullardaki şiddet olaylarını güvenlik güçleriyle çözülemeyeceğini belirterek, "Toplumsal-ekonomik olumsuzlukların ve gelir adaletsizliğinin bu denli derinleştiği ülkemizde, okullarda yaşanan şiddet, eğitim alanının en önemli sorunları arasında yer aldı. Eğitim sisteminin tüm bileşenleri okullarda yaşanan şiddet olaylarından etkileniyor. Bu çemberi zorlayan, olumsuzluğu en aza indirmeye çalışan az sayıda eğitim yöneticisi ve öğretmen ile birlikte eğitimde yaşanan şiddet ortamını eğitim biliminin sınırları içinde çözmek gerekmektedir. Eğitim-Sen olarak, bilim insanları ile birlikte yaptığımız tüm çalışmalarda ortaya çıkan sonuç, şiddetin ortaya çıkardığı sonuçları ancak şiddeti doğuran nedenleri ortadan kaldırmak olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.


Cayhan, artık liselerde bu şiddetin bıçaklı kavgalara dönüştüğünü belirterek, "Son olarak ilimizde lise öğrencileri arasında çıkan kavga sonucunda bir öğrencimiz hayatını kaybetmiştir. Okullardaki şiddeti önlemenin artık zorunlu olduğu bilinmelidir. Şiddeti şiddetle çözemeyiz. Her okula bir polis yerine her okula bir rehberlik öğretmeni veya psikolojik danışman verilmelidir" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 14:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?