7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Okullarda temizlikçi sorunu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, eğitimde çok güzel hamleler yapıldığını, ancak yardımcı personel anlamında sıkıntılarının olduğunu belirterek bunu hizmet alımları yoluyla il özel idaresi bütçesinden karşılamayı düşündüklerini söyledi.


80 yılda yapılmayan faaliyetlerin AK Parti döneminde 4 yılda yapıldığını ifade eden Cemal Taşar, hükümetlerinin eğitim alanlarında çok önemli yeniliklere imza attığını belirtti. Taşar, okullarda temizlikçi sorunu olduğunu bildiklerini ve bu sorunu çözmek için çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Gerek fiziki, gerek doküman ve gerekse donanım anlamında yeni ve güzel işler gerçekleştirildi. Bir kıyaslama gerekirse, AK Parti iktidarı döneminde son 4 yıl içinde yapılanlar ülkemizde 80 yılda yapılamamıştır. Ancak bizde biliyoruz ki yardımcı personel yani temizlikçi anlamında bir sıkıntımız var. Biz bunu hizmet alımları yoluyla il özel idaresi bütçesinden karşılamayı düşünüyoruz. Valilikle görüşüp hizmet alımları yöntemiyle bu eksikliği en kısa zamanda gidereceğiz" dedi.


Rakamsal verilere bakıldığında diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de Bitlis ilinde büyük atılımlar olduğunu belirten Taşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bitlis ili ve ilçelerinde toplam bin 700 dersliğimiz vardı. Bunlara son dört yılda 800 civarında yeni derslik eklendi. Bilişim lisesinden, fen lisesine, fen lisesinden Anadolu lisesine bir çok yeni okul yapılıyor. Bitlis il ve ilçelerinde sadece bu yıl 7 tane lise yaptırılıyor Bu güzelliklerin yanında ufak tefek aksaklıklarda olur. Tek bir çocuğun dahi eğitimini aksatma lüksümüz yok. İnşallah o yardımcı personel sıkıntısını en kısa zamanda çözeceğiz".

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 16:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?