7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Proje Bitlis ürünleri satışta

Bitlis'te kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden canlandırıldığı atölyede üretilen halı, kilim ve yöresel ayakkabısı olan ‘Harik’ler satışa sunuldu. 

Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKP) bünyesinde hazırlanan 'Proje Bitlis' projesi kapsamında açılan halı, kilim ve harik atölyelerinde üretilen ilk el sanatları satışa sunuldu. Proje Koordinatörü Mehtap Balcı, yapılan el sanatlarına büyük ilgi olduğunu belirtti. Balcı, özellikle yaz aylarına girdiğimiz bugünlerde harik satışlarında daha fazla olduğunu belirti. Satışların Bitlis ve İstanbul'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Balcı, üretilen ürünlerin kursiyerlere de destek vermek amacıyla satışa sunulduğunu belirterek, "Bitlis'teki 4 atölyemizde üretilen ilk ürünleri almaya başladık. Projemiz kapsamında bu ürünlerin satışından elde edilecek gelirimizle kursiyerlerimize destek vereceğiz. Onların çok büyük emekleri var. Bu emeğin karşılığını biraz da olsun almak onların en doğal hakkıdır. Merkez atölyemizde bir satış standı oluşturduk. Ürettiğimiz ürünleri burada satışa sunduk" dedi. 

Satışta yöresel ayakkabı ‘Harik’in en fazla rağbet gören ürünler arasında olduğunu da ifade eden Mehtap Balcı, şunları söyledi:
"Yaz aylarına girmemiz nedeniyle harik satışlarında gözle görülür bir fazlalık var. Ayrıca kilim ve halılarda ise satışa sunduklarımızdan bir çoğunu satmış durumdayız. Ayrıca İstanbul'da yaptığımız bağlantılarla da halı, kilim ve harikleri orada da satışa sunacağız." 

Balcı, üretilen kilimlerin üzerine firmaların ve kurumların özel logo, amblem ya da yazılarının olabileceğini de belirterek, "Halı ve kilimin metresi 75 YTL, bir çift harik ise 50 YTL'dir. Şu anda üretilen ürünleri piyasadaki değerine göre satışa sunduk. Bir harik 2-3 günde bitiyor. 2 metrekare bir kilim 2 kişi tarafından 20 günde bitiyor. 70x100 bir halı ise 2 kişi tarafından 3 ayda bitiyor. Dolayısıyla harcanan emek yanında bu rakamlar çok uygun. Ayrıca firma ve kurumların özel istekleri doğrultusunda kendi logoları, amblemleri yada yazılarını yazabiliyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kubilay ilhan IP: 88.247.237.xxx Tarih : 1.06.2007 16:43:58
bu ürünlerin fiyatlarını ve nasıl ulaşabileceğimi öğrnebilirmiyim