6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Proje Bitlis'e kapatma kararı

Bitlis'te kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması için Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKP) kapsamında uygulanan 'Proje Bitlis'in, süresi dolmadan valilik tarafından alınan bir karar ile kapatılması kursiyerlerin tepkisine neden oldu.


Bitlis Valiliği tarafından önceki akşam alınan bir karar ile bitimine 1.5 ay kalan 'Proje Bitlis' kapatıldı. Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu tarafından 4 Ocak 2007 tarihinde açılan 'Proje Bitlis''in 15 Eylül 2007 tarihine kadar sürmesi bekleniyordu. Projenin erken kapatılması, kursiyerlerin tepkisine neden oldu. Kararı duyan kursiyerler valiliğe giderek projenin devam etmesi talebinde bulunurken Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, projeye ayrılan paranın bittiğini ve bu nedenle kapatma kararı aldıklarını belirtti.


Süresi dolmadan kapatılma kararı alınan 'Proje Bitlis' çalışanları da yaptıkları yazılı açıklamada karardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. 87 kursiyere mesleki eğitim verildiği belirtilen açıklamada, "Halı-kilim dokumacılığı ve Bitlis'e özgü el sanatları ile turizm gelirlerini artırmayı hedefleyen proje, 7 Ocak 2007 tarihinden itibaren 4 farklı alanda eğitim vermekteydi. Proje sözleşmesine göre Avrupa Birliği'nden (AB) sağlanan 134 bin euro'nun %10'u Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş'ın başkanlığını yapmakta olduğu Bitlis İli ve İlçelerini Kalkındırma Vakfı'nca ödenecekti. Projenin, sözleşmede imzaları bulunan İl Valisi Mevlüt Atbaş'ın aldığı ve Proje İç Denetçisi Vali Yardımcısı Yasin Öztürk'ün uygulamaya koyduğu karar ile dün vakfın bu yüzde 10'luk desteği sağlayamayacağı gerekçesi ile erken kapatılması, tüm 'Proje Bitlis' ekibi ve 87 kursiyer tarafından büyük üzüntü ile karşılandı" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 18:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tunahan LEBLEBİCİER IP: 88.254.53.xxx Tarih : 18.08.2007 10:35:21
YAZIK BİTLİSE BU VALİ BİZDEN YANA MI?YOKSA AMARİKALIMI??????????