7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Rakipsiz minik

Bitlis Satranç İl Temsilciği tarafından düzenlenen Satranç İl Birinciliği yarışmasında katılan ilköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi M. Akif Uyanık, gurubunda başka rakip çıkmadığı için birinci seçildi. 

Minik çocuk, usta oyunu ile karşılaştığı Bitlis Satranç İl Temsilcisi Kutbettin Bayav'e zor anlar yaşattı. 

Mutki İlçesi Koyunlu Beldesi'nde yaşayan ve Koyunlu İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi olan M. Akif Uyanık (8), hafta sonu Bitlis Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen yarışmalarda kendi kategorisinde rakip bulamayınca Satranç İl Temsilcisi Kutbettin Bayav ile karşı karşıya geldi. Ustalıkla satranç oynayan Akif, Bayav'ı hayli zorladı. 

Akif karşısında zorlandığını ifade eden Satranç İl Temsilcisi Kutbettin Bayav, rakibinin küçük yaşına rağmen oldukça usta ve çok başarılı olduğunu belirterek, "İlçelerdeki yarışmalarda yaşıtı olmadığı için rakibi çıkmayan Akif'i il merkezine getirttim. Fakat ilde de yaşıt rakibi çıkmadı. Onun nasıl oynadığını anlamak için masaya oturdum. Ama çok başarılı ve beni de oldukça zorladı. Akif, 8 yaş gurubunda rakip çıkmayınca il birincisi oldu" dedi. 

Satrancı babasından öğrendiğini ve daha sonra okulda geliştirdiğini söyleyen Akif, bu oyunu oynarken mutlu olduğunu ifade etti. Kategorisinde il birincisi olan minik Akif, 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yapılacak olan 'Türkiye Şampiyonası'nda Bitlis'i temsil edecek. 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 18:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahar uyanık IP: 88.226.223.xxx Tarih : 19.12.2008 13:06:25

başarıların devamını dileri m saygılarımla