6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Şehit öğretmenler anıldı

Bitlis'in Yolalan beldesinde 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 4 öğretmen için anma töreni düzenlendi . Törene katılan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, gözyaşlarına hakim olmadı.


Şehit Jandarma Üstçavuş Kaan Şen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde bulunan ve 4 kırık kalemin yer aldığı Şehit Öğretmenler Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti. Atbaş, "Ülkenin her tarafından şehit haberi geliyor. Anaların feryatları ile yüreklerimiz alevleniyor. Uzun zamandır ülkenin birliği ve dirliğine göz dikenler bize saldırmaktadır. Bu saldırılara Tük milleti pabuç bırakmayacaktır. Ama bu caniler yüreklerimizi dağlamakta, annelerimizi yasa boğmaktadır. Her şeye rağmen dirayetimizi koruyacağız. Birliğimizi ve dirliğimizi devam ettireceğiz" dedi.


Konuşmasında öğrencilere seslenen Atbaş, "Sevgili öğrenciler, şehit edilen öğretmenler sizin gibi minikleri yetiştirmeye çalışmaktaydı. Sizleri bu topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyorlardı. Bu anıttaki kırık kalemleri artık kırdırmayacağız. Ve buna müsaade etmeyeceğiz. Bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz. Sizler çok çalışacak, bu toplumu, bu ülkeyi daha iyiye taşımaya yardım edeceksiniz. Unutmayın ki birliğimizi ve dirliğimizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.


Öğrencilerin şiir okumasının ardından 25 Ekim 1993 tarihinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenlerin öz geçmişleri okundu. Öğrenciler anıta beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı. Hüznün hakim olduğu törende öğrenciler tarafından koro halinde söylenen şarkılar davetlilere duygulu anlar yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 17:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?