6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Şifa çayına büyük ilgi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar bitki karışımından elde edilen şifa çayına rağbet etmeye başladı.

Eğe Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Araştırma Enstitüsü mezunu olan Şifalı Bitkiler Uzmanı Burak Oto, soğuk hava ile birlikte şifa çayına ilginin arttığını söyledi. Oto, özellikle son günlerde artış gösteren gribal enfeksiyon ve soğuk algınlıkları nedeniyle bu çaya talebin arttığını belirtti. Oto, "Zencefil, ıhlamur, karanfil, nane ve papatya bitkileri karışımından oluşturulan şifa çayı soğuk algınlıklarına çok iyi gelmektedir. Bu çayı bitki karışımından yapılmaktadır. Bu karışımları biz yaparak çayı hazırlıyoruz. Vatandaşlar havaların soğumasıyla birlikte bu çaya yoğun rağbet göstermeye başladı" dedi.

Yaklaşık 150 yıldır bu mesleği aile olarak sürdürdüklerini ifade eden Burak Oto, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şifalı bitkilerle dolu dükkanımızda 300 çeşit baharat var. Biz ürün satışının yanında aynı zamanda müşterilerimizi şifalı bitkiler konusunda bilinçlendiriyoruz. Vatandaşlar artık doğal bitkilerde tedavi arıyor. Bunda da olumlu sonuçlar aldıklarını söylüyorlar. Şifalı bitkiler bilinçli olarak kullanıldığı sürece zararlı olmazlar. Baharatçılık mesleği uzmanlık gerektiren bir iştir. Bu işten anlamayanlar hangi bitkinin ne tür yarar sağlayacağını bilemedikleri için olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilirler. Onun için vatandaşlar şifalı bitkileri mutlaka uzmanlar kontrolünde kullanmalıdır".

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 15:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?